Kahve telvesinin bambaşka faydaları ortaya çıktı! Çöpe atmadan önce bir kez daha düşünün

Kahve telvesinin bambaşka faydaları ortaya çıktı! Çöpe atmadan önce bir kez daha düşünün
Türk kahvesinin telvesiyle ilgili daha önce duyduğunuz faydaları unutun. Bilinmeyen önemli faydaları ortaya çıktı.

Birçok kişinin her gün severek tükettiği Türk kahvesi, vücut için faydalı etkiler sunuyor. Sade ve kararında içildiğinde bir kahramana dönüşen Türk kahvesinin telvesi bile aslında çöp değil. Bu telveyi evdeki pek çok alanda kullanmak mümkün oluyor. Üstelik birçoğunu henüz hiç duymamış olabilirsiniz.

Hemen hemen her evde bulunan Türk kahvesi ile hem keyif yaşayabilir hem de birçok faydasını görebilirsiniz.

Kahvenin telvesini atmadan önce bir kez daha düşünmenizi sağlayacak faydalardan en çok bilineni ise maske ve peeling olarak kullanmak… Birçok kişi kahve telvesinin bu özelliğini bilir ancak bilinmeyen daha çok sayıda faydası var. Tüm işlevi yazının devamında…

kahve3.jpg

KÖTÜ KOKU GİDERİCİ

Yanlış okumadınız! Kahve telvesi evinizdeki kötü kokuları gidermede bir numaradır. Buzdolabınızın içerisi kötü koktuysa bir küçük kaba bir miktar kahve telvesini koyun. Ardından buzdolabınızın rafına bu kabı yerleştirin. Kötü kokular böylece önlenecektir.

Ellerinize sinen soğan, sarımsak kokularını da kahve telvesi ovalayarak gidermeniz mümkün olacaktır.

LEKE ÇIKARICI

Kesme tahtasındaki lekeleri kahve telvesiyle ovarak çıkarabilirsiniz. Yağlı ve bulunduğu yerden çözünmesi zor lekeler böylece gevşeyerek tutunduğu yüzeyi bırakabilir. Bir keyif kahvesi sonrasında mutfaktaki işinizi kahve telvesiyle tamamlayabilirsiniz.

kahvetelvesiii.webp

BİTKİ VE TOPRAK BESLEYİCİ

Kahve telvesini attığınızda evinizdeki bitkilerin verimli olmamasından şikayetçi olmanız çok normaldir. Eğer bitkilerinizi ve çiçeklerinizi canlandırmak istiyorsanız toprağa bir miktar kahve telvesi karıştırabilirsiniz. Toprağın zenginleşmesini sağlayacak bu yöntem bitkiler için gerekli besinleri sağlar.

SİVRİSİNEK KOVUCU

Evlerin vazgeçilmezi Türk kahvesinin telvesi, sivrisinekleri uzak tutmak için de önemlidir. Sadece evlerin içinde değil, evin dışında gerçekleştirilen etkinliklerde kahve telvesi yakılarak sivrisineklerin uzak tutulması sağlanabilir.

kahvetelves2.webp

PEELİNG VE MASKE

Kahve telvesinin en çok bilinen kullanım alanı tabii ki peelingler… Cilt bakımı için kahve telvesini kolaylıkla kullanabilirsiniz. Bir kaşık kahve telvesi kullanarak ellerinizi, ayaklarınızı, cildinizin peeling isteyen bölümlerini dairesel hareketlerle ovalayabilirsiniz. Kahvenin nemlendirme etkileri ve cildi yumuşatacak içeriği, daha iyi bir cilde sahip olmanızı sağlayacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.