Kadrosu boş olan noterliklere atama yapılacak

Kadrosu boş olan noterliklere atama yapılacak
Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü, kadrosu boş olan noterliklere atanma yapılacağını açıkladı. Bu kadrolara atanmak isteyen noterlerin bir ay içinde başvuru yapmaları gerekiyor.

Serdar KULAKSIZ / KAMU SON HABER

Bakanlık tarafından Resmi Gazete'ye verilen ilanda, 1,2 ve 3'ncü sınıf noterliklerde kadrosu boş olan yerlere atama yapılacağı belirtildi. Bu kadrolara atanmak isteyen noterlerin bir ay içerisinde başvurmaları gerekiyor.

İlanda, birinci sınıf, ikinci sınıf ve üçüncü sınıf noterliklere atamalar yapılacağı belirtilerek, 1512 Sayılı Noterlik Kanununun 22 ve müteakip maddeleri gereğince bu kadrolara atanmaya istekli olan noterlerin ilan tarihinden itibaren bir ay içinde bakanlığın www.vatandas.uyap.gov.tr adresinde yer alan başvuru ekranından güvenli elektronik imza, e devlet şifresi veya mobil imza ile başvurmaları gerektiği açıklandı.

ATANMADAN VAZGEÇMELERİ DURUMUNDA DA BİLDİRMELERİ GEREKİYOR

Başvuru sahiplerinin atanma isteğinden vazgeçmeleri halinde de yine vazgeçme talepleri ilan tarihinden itibaren bir ay içinde aynı elektronik ortamdan bakanlığa iletilmesi kaydıyla atama işleminde değerlendirilecek. Aksi takdirde vazgeçme talepleri dikkate alınmayacağı belirtildi.

FİZİKİ BAŞVURULAR KABUL EDİLMEYECEK
Atamalar, başvuru ve vazgeçme taleplerinin elektronik ortamda alınarak sisteme işlenmesi sonucu elektronik ortamda gerçekleştirileceğinden fiziken yapılan başvurular kabul edilmeyecek. Elektronik ortamda başvuru için başvuru kılavuzlarına www.higm.adalet.gov.tr adresinden ulaşılabilecek. Başvurularda UYAP kayıtları esas alınacak.

ekran-alintisi.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.