Kadir Has Üniversitesi'ne öğretim üyesi alınacak

Kadir Has Üniversitesi'ne öğretim üyesi alınacak
Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre Kadir Has Üniversitesi 1 akademisyen alacak. Son başvuru tarihi ise 25 Temmuz olarak duyuruldu.

Ümit GÜLÇİÇEK / KAMU SON HABER

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Kadir Has Üniversitesi Rektörlüğü öğretim üyesi alacak. Gerekli şartları taşıyan adaylar, 25 Temmuz'a kadar başvuru yapabilecek.

Rektörlükten verilen ilanda, "Üniversitemiz Hukuk Fakültesi, Genel Kamu Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi kadrolarına 2547 sayılı Kanun ile “Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği” nde öngörülen koşullara ek olarak, Üniversitemiz web sayfasında yayınlanan KHAS Akademik Personel İstihdam Yönergesi’nde belirtilen kriterleri sağlamak kaydı ile aylık ve özlük hakları yönünden 4857 sayılı İş Kanunu hükümlerine tabi olarak “Öğretim Üyesi” alınacaktır. İlana konu olan kadrolar tam zamanlıdır." denildi.

ekran-alintisi-002.jpg

Öğretim Üyesi Kadro Başvurusunda İstenen Belgeler:

1. Özgeçmiş (YÖK formatlı),

2. Akademik unvanının gerektirdiği onaylı diploma ve belgeler (Lisans, Yüksek Lisans, Doktora, Doçentlik belgesi asıllar ile birlikte geldiğinde diploma onayları yapılabilecektir.) Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurul’ca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

3. Yabancı ülkelerde alınan doktora, doçentlik ve profesörlük unvanlarının Türkiye'de geçerli sayılması için, başvuran adayın çalıştığı yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumunun, eşdeğerliğinin Üniversitelerarası Kurulca belirlenmesi gerekir.

4. Adayların KHAS Akademik Personel İstihdam Yönergesi kapsamında hazırladıkları bilimsel dosyaları

5. Erkek adaylar için askerlik durum belgesi

6. Kimlik belgesi

7. 1 adet fotoğraf

ARANAN KOŞULLAR: Lisans derecesini Hukuk, Doktora derecesini Kamu Hukuku alanında almış olmak, Genel Kamu Hukuku alanında uzmanlaşmış olmak, SCI, SCI-EXP, SSCI, AHCI veya SCOPUS kapsamındaki dergilerde en az bir yayın yapmış olmak, TÜBİTAK projesinde araştırmacı olmak.

FAKÜLTE: Hukuk Fakültesi

AKADEMİK UNVANI: Profesör

ALINACAK AKADEMİSYEN SAYISI: 1

SON BAŞVURU TARİHİ: 25.07.2023

BAŞVURU ADRESİ: https://ikakademikbasvuru.khas.edu.tr/

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.