Kadın kuaförü fiyatları altınla yarışıyor! En ucuz işlem 730 TL

Kadın kuaförü fiyatları altınla yarışıyor! En ucuz işlem 730 TL
İstanbul'daki kadın kuaförlerinin fiyatlarına bakanlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Farklı semtlerde farklılık gösterse de, saç kesimi ücretleri neredeyse 10 bin TL'yi bulunca insanlar adeta donup kaldı.

Fiyatlar her geçen gün artarken, İstanbul'daki kadın kuaförlerinin fiyat politikaları insanları şaşırttı.

Saç kesimi ve boyası, semte ve kullanılan ürünlerin kalitesine göre değişirken, İstanbul'un lüks semtlerinde saç kesimi 7 bin 500 TL'ye kadar çıkabiliyor.

İstanbul'un lüks semtlerinde saç kesimi 975 TL ile 7 bin 500 TL arasında değişirken, daha düşük gelirli semtlerde fiyatlar 400 TL'nin üzerinde seyrediyor!

Kuaförlerin fiyatlandırmasında işletmenin kullandığı elektrik, su, doğalgaz gibi maliyetlerin yanı sıra vergi diliminin de hesaba katıldığını belirten Karakaş, "Maliyetlerimiz sürekli artıyor. Fiyatlar, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin Tarife Komisyonu ve valiliklerin onayıyla belirleniyor. Fiyatlar ayrıca kuaförün kullandığı ürünlerin kalitesine, markasına ve kişiselleştirilmiş hizmetlere göre de değişiklik gösterebiliyor. Özel hizmetler de sunuluyor. VIP salonlarda tek bir müşteriye özel hizmet veriliyor. 7 bin 500 TL'ye saç kesimi yaptıran birine 'neden tercih ettiniz?' diye sorulduğunda, genellikle 'kalitesi' cevabını alıyoruz" dedi.’

İSTANBUL'DA ORTALAMA KUAFÖR TARİFESİ

Saç kesimi: 730 TL

Boya (dip - bütün): 675 TL

Yıkama ve Fön: 200 - 400 TL

Perma (kısa - uzun): 3 bin 375 TL

Keratin düzleştirme: 4 bin 215 TL

Manikür-Pedikür: 335 - 840 TL

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.