Kaçak göçmenler hem karada hem de denizde ekiplerden kaçamadı

Kaçak göçmenler hem karada hem de denizde ekiplerden kaçamadı
İzmir'in Dikili ve Selçuk ilçesinde, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya hazırlanan 20'si çocuk 91 kaçak göçmen, yakalandı.

İzmir'in Dikili ve Selçuk ilçesinde, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya hazırlanan 20'si çocuk 91 kaçak göçmen, hem karada hem de denizde kıskıvrak yakalandı.

9 Mart günü Dikili ilçesinde görevli Sahil Güvenlik Mobil Radarı (MORAD-10) ve Sahil Güvenlik Botu (TCSG-905)tarafından lastik bot içerisinde bir grup kaçak göçmen olduğunun tespit edildi. Olayın ardından teyakkuza geçen ekipler her iki olayda da lastik botlar içerisinde yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak istediği belirlenen 15'i çocuk 79 kaçak göçmeni bulunduğu yerden aldı.

Aynı gün, Selçuk ilçesi Efes Sahili’nde görevli Sahil Güvenlik Dalış Timi (DEGAK-14) tarafından karada bir grup kaçak göçmen olduğunun tespit edilmesi üzerine çalışma gerçekleştirdi. Selçuk İlçe Jandarma Komutanlığı personeli ile yapılan operasyonda, 5'i çocuk 12 kaçak göçmen kıskıvrak yakalandı.

Sahil Güvenlik ekipleri tarafınca yakalanan toplam 91 göçmen, sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından il Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezine geldi.

aw159711-01.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.