MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.5 su bardağı un (400-500 gram)
1 adet limon
YAPILIŞI
Yumurtaları ve şekeri iyice çırptıktan sonra, bir limonun kabuğunu ince rendeleyin ve içinden suyunu sıkın.
Yumurta karışımına süt, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, sıvı yağ ve vanilya ekleyip iyice karıştırın.
Son olarak, un ve kabartma tozunu eleyerek hamura ilave edin.
Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
Kek piştikten sonra üzerine pudra şekeri serperek ve limon kabuklarıyla süsleyerek servis yapabilirsiniz.
İlgili Haberler