Jandarma’dan milyonluk tarihi eser operasyonu

Jandarma’dan milyonluk tarihi eser operasyonu
Karabük İl Jandarma Komutanlığının iki ayrı tarihi eser operasyonunda 9 kişi gözaltına altına alınırken, değeri milyonları bulan 205 sikke ve 26 adet değişik tarihi objeler ele geçirildi.

Karabük İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü, kente büyük miktarda tarihi eserin getirileceği bilgisini alarak operasyon düzenledi. İki araç durduruldu ve içinde bulunan İ.Ç. (32), N. Ç.(46), O.K.(49), T. K.(30), K. Ç.(46) ve E.Ç. (25) isimli kişilerin üzerlerinde ve araçlarda yapılan aramalarda M.Ö. dönemlere ait 116 adet tarihi sikke bulundu.

Aynı gün Eskipazar İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleriyle yapılan çalışmada ise A.K.(33), G.Ç. (45) ve M.K.’nın (36) olduğu araç durduruldu. Araç ve şahısların üzerinde yapılan aramada ise 89 sikke ile tarihi eser niteliğinde 26 obje ele geçirildi.

Toplamda 205 sikke ve 26 tarihi obje ele geçirilirken, dokuz kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar ifadeleri alındıktan sonra Adliye'ye sevk edildi. O.K., T.K. ve N.Ç. serbest bırakılırken, İ.Ç., K.Ç. ve E. Ç. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Eskipazar'da gözaltına alınan A.K., G.Ç. ve M.K. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.