İzzet Baysal vefatının 24. yılında anıldı

İzzet Baysal vefatının 24. yılında anıldı
Bolu'nun önemli hayırseverlerinden ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin kurucusu olan İzzet Baysal, vefatının 24. yılında kabri başında anıldı.

İzzet Baysal Vakfı aracılığıyla kente birçok eğitim, sağlık ve sosyal tesis kazandıran Baysal için üniversitede bulunan anıt mezarında bir anma töreni düzenlendi. Törende Kuran'ı Kerim okunmasının ardından, Baysal'ın yeğeni ve İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Baysal bir konuşma yaptı ve amcasını unutmayan Bolululara teşekkür etti. Ahmet Baysal, amcasının özverili hayatını ve Boluluların gösterdiği sevgi ve destekten bahsederek duygularını dile getirdi.

Bolu Valisi Erkan Kılıç da konuşmasında, İzzet Baysal'ın Bolu ve Türkiye için büyük bir hayırsever ve örnek bir kişi olduğunu vurguladı. Baysal'ın eğitim ve sağlık alanında yaptığı önemli katkılarına dikkat çeken Vali Kılıç, kurduğu vakıf aracılığıyla gerçekleştirdiği eserlerin ülkenin geleceğine büyük bir katkı sağladığını belirtti.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da, İzzet Baysal'ın hayatının kendisi için önemine değinerek, Baysal'ın yaptırdığı okulda eğitim aldığını ve hastanesinde oğlunu dünyaya getirdiğini ifade etti. Özcan, Baysal'ın eserlerinden Boluluların geniş çapta faydalandığını ve Bolu'nun her alanında İzzet Baysal'ın izlerini görebileceklerini belirtti.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, İzzet Baysal'ın hayırseverlik anlayışını Hz. Muhammed'in bir hadisiyle ilişkilendirerek değerlendirdi. Alişarlı, Baysal'ın kurduğu vakıf aracılığıyla pek çok insanın hayatına dokunarak örnek bir hayırsever olduğunu vurguladı.

Törenin sonunda Bolu Müftüsü Hüseyin Demirtaş, İzzet Baysal için okunan hatimlerin duasını yaparken, anıt mezara karanfiller bırakıldı. Törene, AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, İzzet Baysal Vakfı mütevelli heyeti üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.