Son dakika İYİ Parti’nin İstanbul adayı belli oldu

Son dakika İYİ Parti’nin İstanbul adayı belli oldu
İYİ Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Buğra Kavuncu oldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, grup toplatasında yaptığı açıklama ile partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Buğra Kavuncu olduğunu duyurdu.

BUĞRA KAVUNCU KİMDİR?

Buğra Kavuncu, 1973 yılında Ankara'da dünyaya gelmiştir. Tam adı Satuk Buğra Kavuncu olan siyasetçi, eğitim hayatına Edmenton İlkokulu'nda başlamış ve Ankara Çizmeci İlkokulu ile Ankara Atatürk Lisesi'ni tamamlayarak birçok başarı elde etmiştir. 1997 yılında Ankara Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümü'nden mezun olmuş ve kariyerine Kazakistan Almatı'da yapı kimyasalları sektöründe başlamıştır.

asdasfasf.jpg

Buğra Kavuncu, satış, pazarlama ve yatırım konularında edindiği deneyimlerle kısa sürede başarılı bir kariyere imza atmıştır. 1997 yılında USTA LLP şirketini kurmuş ve yapı kimyasallarına yaptığı yatırımlarla Orta Asya'da önemli bir büyüme sağlamıştır. 2008 yılında şirketini başarıyla satışa çıkardıktan sonra, BASF Yapı Kimyasalları Central Asia LLP'nin Genel Müdürü ve ardından BASF Orta Asya'nın Genel Müdürü olarak önemli görevler üstlenmiştir.

Orta Asya'daki görevi süresince Rusça, İngilizce ve Kazakça dillerinde akıcı bir dil yeteneği kazanmıştır. 2010 yılında İsviçre'ye BDT Ülkeleri Pazar Direktörü olarak, 2012-2016 yılları arasında Türkiye'ye BDT Ülkeleri & Türkiye Pazar Direktörü olarak atanmıştır. 2016 yılından itibaren 30 Mart 2018'e kadar BASF Türk Kimya'da CEO olarak görev yapmıştır. Kavuncu, siyasi kariyerine ise 5 Nisan 2018 tarihinde İYİ Parti'de başlamıştır. Orhan Kavuncu'nun oğlu olarak bilinir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.