İYİ Partili Yılmaz Şanlan'dan AKP'ye kayırmacılık tepkisi

İYİ Partili Yılmaz Şanlan'dan AKP'ye kayırmacılık tepkisi
İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalıştırmak üzere yapılan işe alımlarda yaşanan kayırmacılığa yaptığı bir açıklama ile tepki gösterdi.

İYİ Partili Yılmaz Şanlan'dan AKP'ye kayırmacılık tepkisi

İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan, 30 Ekim tarihinde iktidar yetkililerine samimi bir çağrı yaptıklarını belirterek, "Gençlik Spor İl müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere, noter kurası ile eleme yapılıp, akabinde mülakat ile işe alınacak personelin belirlenmesinde liyakat ve ihtiyaç durumuna göre adil bir alım yapılmasını arzuluyoruz. Süreci yakinen takip etmekteyiz." şeklindeki sözlerini hatırlattı.

Şanlan açıklamasına şöyle devam etti;

Görünen o ki, müdahil oldukları her işte olduğu gibi yine yapılan mülakatlarda kayırmacı, ayırmacı tavır sergilenmiş; liyakat, hak, hukuk, ihtiyaç gözetilmeden bir alım yapılmıştır.

Kafanıza göre adamcılık, kayırmacılık yapacaktınız da ne diye noter kurası çektiyorsunuz?

Hadi Ak Partili olmayanlara yaşam hakkı, rızık hakkı tanımıyorsunuz. Bunu anladık da bari kendi partililerinize, yıllardır emek verenlerinize adil olsaydınız. Onların bari hakkını, hukukunu yemeseydiniz.

Biz size ihtiyaç sırası gözetin, liyakati esas alın, adil olun demiştik. Belli ki çok şey istemişiz, sizin yapamayacağınız hatta yapmayacağız imkansızı istemişiz.

İnsanların umutları, hayalleri ve ekmeği ile oynuyorsunuz. Parti yetkililerinin eşleri de ne hikmetse yedeklerin arasından jet hızı ile işe başlatılıyor. İlçelerdeki rüşvet iddiaları da işin başka bir boyutu.

Yazıklar olsun.

Sinop kamuoyunun merakla hala cevap beklediği yurt satışı konusunda sessizliğe bürünenleri, 3 katı maliyete satışı yapılan yurt binasında devletimizin, milletimizin zarara uğratıldığı aşikar iken tek kelime etmeyen, ölü taklidi yapan, avukatlığa soyunan siyasileri, bürokratları unutmuş değiliz.

Bunca çağrımıza, uyarımıza rağmen kör, sağır, dilsiz kesilenleri de asla unutmayacağız. Yurt binası yeni bina olmasına rağmen çatısının akıttığı, drenajı olmadığı için bodrum katlarını su bastığı, tesisatları yetersiz olduğu için devlet bütçesinden ihale yapılıp devletin zarar üzerine zarara uğratıldığını da unutmuş değiliz.

Katlarda yatlarda bu gün sefa sürebilirsiniz, bütün makam ve yetkiler de emrinizde olabilir, sizin değirmeninize su da taşıyor olabilir. Lakin dünü unutmadığımız gibi bugünü de görüyor, hafızamıza kaydediyoruz. Yarın da dün bildiklerimizi, bugün gördüklerimizi unutmayacağımızı tüm hemşerilerimiz bilmelidir.

Son olarak adaletiniz buysa eğer, belli ki bu.

Yerin dibine batsın. Devletin, milletin hakkını yiyen, hukukunu çiğneyen, beytülmâldan çalan kim varsa da zehir zıkkım olsun...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.