İYİ Partili Örs: Milleti fakirliğe mahkum ettiler

İYİ Partili Örs: Milleti fakirliğe mahkum ettiler
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, AKP’yi eleştirerek, "Milleti fakirliğe mahkum ettiler" dedi.

İYİ Partili Örs: Milleti fakirliğe mahkum ettiler

Vatandaşların geçinmekte zorlandığını söyleyen Trabzon Milletvekili Örs, "İktisat tarihinde eşine az rastlayacağımız, akla ve ilme sığmayan hedefler üzerinden milleti aldatmayı merkeze alan bir ekonomi politikasıyla karşı karşıyayız. Bugün bir yoksullaştırma politikası izleniyor. Dolardaki artışla, her geçen gün yükselen enflasyonla milletimiz daha da yoksullaşıyor, hayat daha da pahalı hâle geliyor. Benzin, motorin, LPG, elektrik, doğal gaz ve ithal edilen ara malların fiyatları her geçen gün zamlanıyor. Sabit ve dar gelirli vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarını karşılayabilmek için daha fazla para ödemek zorunda kalıyor. Siz 'Faiz sebep, enflasyon sonuç.' dedikçe enflasyon artıyor, dolar tırmanıyor; toplum yoksullaşıyor, vatandaş fakirleşiyor." ifadelerini kullandı.

FATURA VATANDAŞA KESİLİYOR

İktidar partisinin ekonomi politikasının algılardan ibaret ve gerçeklikten uzak olduğuna vurgu yapan Örs, konuşmasında şu ifadelere yer verdi, "Ülkemizi yönetenlere göre, TL değer kaybettikçe Türkiye ucuz emek deposu hâline gelecek ve yabancılar ülkeye akın edecek, ihracat artacak ve cari açık kapanacak; bu da döviz bolluğuna yol açacak, döviz bollaşınca fiyatlar düşecek, fiyatlar düşünce de enflasyon düşecek. Oysa, herkes biliyor ki bizim ihraç ettiğimiz ürünlerin üretiminin neredeyse tamamına yakını ithal edilen ara mallara bağlı ve bu döviz kuruyla ithalat pahalılaşıyor, bu da maliyetlere yansıyor.

AKP salgının derinleştirdiği ekonomik krizi bir fırsata çevirmeye çalışırken bunun faturasını vatandaşlarımıza çıkarmakla kalmıyor, hayata geçirmeye çalıştığı akıl ve bilim dışı ekonomi politikasıyla Türkiye'deki iş gücünü ucuzlatarak yeni bir iş gücü rejimi inşa etmeye çalışıyor. Düşük ücret üzerinden, bir tür Çin benzeri, Batı'nın ucuz emeğe dayalı ürün tedarikçisi olma umuduna dayalı yeni bir çalışma düzeni kuruluyor."

MİLLETİ FAKİRLİĞE MAHKÜM ETTİLER

Konuşmasının son bölümünde Akp'nin milleti fakirliğe mahkum ettiğini belirten Örs, "AKP iktidarıyla geride bıraktığımız yıllar ne acıdır ki "kayıp yıllar" olarak geçecek tarihe. Türkiye on dokuz koca yılı kaybetmiş, kaynakları tüketilmiş, insan yoksullaştırılmıştır. Sormak isterim şimdi sizlere: Neden sizler zenginleştiniz de Türk milletini fakirliğe mahkûm ettiniz? Nerede özelleştirme paraları, nereye gitti ÖTV paraları, nereye harcandı yurt dışı kredileri, kimin cebine girdi? Bunların hesabını vermelisiniz. Yoksullukla, yolsuzlukla ve yasaklarla mücadele edeceğiz, '3Y' mücadele edeceğiz." diye diye geldiniz, '3Y' gidiyorsunuz haberiniz olsun." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.