İYİ Partili Hüseyin Örs Ak Parti'nin eğitim politikalarını eleştirdi

İYİ Partili Hüseyin Örs Ak Parti'nin eğitim politikalarını eleştirdi
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Ak Parti'nin eğitim politikalarını eleştirdi. İYİ Parti Trabzon Milletvekili Örs, "Eğitimde fırsat eşitliği ortadan kalktı" dedi. 

İYİ Partili Hüseyin Örs Ak Parti'nin eğitim politikalarını eleştirdi

TBMM'de İYİ Parti Grubu adına konuşan Örs, "Ak Parti iktidarının eğitim politikalarına baktığımızda yazboz kararlar, sürekli değişen sistemler ve liyakatsiz kadroların beceriksizlikleriyle sorunlar yumağı olarak karşımızda duran bir tabloyla karşı karşıyayız.  Yirmi yılda Millî Eğitim Bakanı 8 kere değişmiştir, eğitim sistemimiz 15 kere köklü değişikliğe uğramıştır. Bu iktidarın eğitim politikalarında istikrar yoktur; bu iktidarın eğitim politikalarında beceriksizlik vardır, iş bilmezlik vardır." ifadelerini kullandı. 

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTSİZLİĞİ KRONİK VAKA! 

Konuşmasında eğitimde fırsat eşitliğinin önemine vurgu yapan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs "Eğitimin en temel ilkesi fırsat eşitliği tamamen ortadan kaldırılmıştır. Fırsat eşitsizliği kronik bir vaka hâline gelmiştir. Eğitimin bireylere ve topluma sağladığı yararların en üst seviyede olması için öncelikle eğitimde fırsat eşitsizliği sorunu ortadan kaldırılmalıdır. Devletin öncelikli görevi eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve kaliteli eğitime erişime imkân yaratmaktır. Devletin görevi çok sayıda bina dikip içine liyakatsiz, niteliksiz kadroları doldurmak değildir. Bugün Ak Parti iktidarının sorumsuz, liyakatsiz yönetimi ve ülkede yaşanan derin yoksulluk nedeniyle okullar ve öğrenciler arasındaki başarı farklılıkları giderek artmaktadır." dedi. 

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİNİ SAĞLAYACAĞIZ 

Okul öncesi eğitim alamayan, iyi beslenemeyen, ailesinin sosyoekonomik durumu yeterli olmayan çocukların ilköğretime eşit şartlarda başlayamadığını belirten Örs İYİ Parti İktidarında uygulayacakları eğitim politikalarına ilişkin açıklamalarda bulunarak şöyle dedi: "Eğitimde fırsat eşitliksizliği derin başarı farklarıyla ortaokul ve lisede de giderek artmaktadır. İYİ Parti olarak amacımız eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak, eğitim öğretimde kaliteyi artırmak ve gençlerimize dünya ülkeleriyle rekabet edebilecek yeterlilikleri kazandırmaktır. Bu amaçları gerçekleştirmek için İYİ Parti iktidarında çocuklarımızın zihinsel, duygusal ve bedensel gelişimini sağlamak, onları hayata ve eğitim sürecine hazırlamak amacıyla okul öncesi eğitimini 5 yaş ve orta vadede 4 yaş için kademeli bir şekilde zorunlu hâle getireceğiz. 

VELİLERDEN PARA TALEP EDİLMEYECEK 

Okul öncesi eğitim, devlet okullarında ücretsiz olacak, velilerden hiçbir ad altında ücret talep edilmeyecektir. Yerel yönetimlerle iş birliği çerçevesinde imar planlarında her mahallede bir anaokulu hedefine uygun planlama yaparak Millî Eğitim Bakanlığına bağlı bağımsız anaokullarını açacağız. Anaokulları ihtiyacı karşılanana kadar temel eğitim okullarındaki ana sınıflarını 5 yaş grubu çocuklarımızın ihtiyaçlarına uygun hâle getireceğiz. Çalışan ailelerin çocuklarının mağduriyetlerini önlemek için ilkokullarda ders sonrası etüt sınıflarını hizmete sokacağız. 

HER OKUL "AİLE OKULU" İŞLEVİ GÖRECEK 

Ebeveynlerin özellikle kadınların çalışma hayatından uzak kalmalarının önüne geçmek için erken çocukluk eğitimi ve bakımını kreş ve anaokullarında esnek zamanlı çalışma modellerine uygun hâle getireceğiz. Yerel yönetimlerin, kamu kurumlarının ve özel sektörün kreş ve bakımevi açmasını yasal olarak zorunlu hâle getireceğiz. Aile bireylerinin özellikle anne-babaların çocuk yetiştirme ve iletişim becerilerinin aile eğitim programlarıyla geliştirmesi ve desteklenmesi için okullarda ebeveyn eğitimlerine ağırlık vereceğiz, her okul aynı zamanda aile okulu gibi işlev görecek." 

HER 3 ÇOCUKTAN 1'İ YOKSULLUK İÇİNDE 

Konuşmasında öğrencilerin dengeli ve yeterli beslenemediğine dikkat çeken Örs şu ifadeleri kullandı: "Bugün ülkemizde aileler artan gelir eşitsizliği ve yoksulluk altında çocuklarını okutmaya çalışıyorlar. Öğrencilerimiz dengeli ve yeterli beslenemiyor. Ne yazık ki bugün Türkiye'de her 3 çocuktan 1'i yoksullukla ve yoksunlukla mücadele ediyor. 

OKULLARDA ÜCRETSİZ KAHVALTI VE ÖĞLE YEMEĞİ VERECEĞİZ 

Ülkemizdeki derin yoksullukla mücadele planımız kapsamında hazırladığımız ve Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in kamuoyuyla paylaştığı "Rüzgârgülü"  Projemizle, devlet okullarında okul öncesinden lise son sınıfına kadar öğrencilerimize kahvaltı ve öğle yemeğini ücretsiz olarak vereceğiz. İYİ Parti olarak, Rüzgârgülü Projesi'ni sağlıktan eğitime, istihdamdan yerel ekonomiye, yoksulluktan gelir eşitsizliğine kadar Türkiye'nin çözüm bekleyen sorunlarına eğilen çok yönlü bir kalkınma projesi olarak tasarladık. İYİ Parti iktidarında hiçbir çocuğumuz sağlığını, açlığı, yoksulluğu, adaletsizliği düşünmek zorunda kalmayacak. Rüzgârgülü Projesi'yle çocuklarımızın doğru beslenmesini sağlayacağız. 

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.