İYİ Parti'den Neşet Ertaş'ı anma konseri

İYİ Parti'den Neşet Ertaş'ı anma konseri
İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı, sanat alanındaki çalışmalarını sürdürüyor.

İYİ Parti'den Neşet Ertaş'ı anma konseri

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na bağlı Sanat Politikaları Başkanlığı, geçtiğimiz aylarda başlattığı “Türk’üz Türkü Söyleriz” başlıklı konser serisini sürdürüyor.

10 Temmuz 2021 tarihinde, Topkapı Kültür Park’ta gerçekleştirilen konser serisinin ilkinde Ege türkülerine yer verilmiş ve Sanatçı Ümit Yaşar ile High Life Orkestrası sahne almıştı. Bu ayki konser etkinliğinde ise Türk Halk Müziğinin usta ismi Neşet Ertaş anılacak. 25 Eylül 2021 tarihinde, saat 20’de Haliç Kongre Merkezi’nin Sadabad Sahnesi’nde gerçekleşecek konserde Neşet Ertaş’ın türkülerini Sanatçı Gülay Sezer seslendirecek.

“TÜRKİYE’NİN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, “Merhum Neşet Ertaş çok kıymetli, çok saygıdeğer bir sanatçıydı. Kendisini buradan bir kez daha rahmetle anıyorum. Toplumumuzun Neşet Ertaş gibi değerleri aslında bu toplumu bütünleyen, farklılıkları öteleyip millet olma bilincini bizlere kazandıran faktörler. Aynı zamanda kültürel bir alanda, bundan yüzyıllar önceki mirası alıp yüzyıllar sonrasına aktarma misyonu da var. İşte bu değerler, bizi bir arada tutan ve millet olma bilincini güçlendiren değerler. O yüzden bunlara daha fazla sahip çıkmalıyız. İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı olarak bu faaliyetimizde amaçladığımız aslında biraz da bu. Türkiye’nin değerlerine sahip çıkıyoruz ve bunu geleceğe aktarmak için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

“SANAT İÇİN FAALİYETLERİMİZ DEVAM EDECEK”

İYİ Parti İstanbul Sanat Politikaları Başkanı Oğul Aktuna ise usta sanatçıyı anmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Neşet Ertaş çok kıymetli bir değer. Biz de onu bugün anmak ve yaşatmak için bir araya geldik. Kendisini, kendi türküleriyle anacağız. Bunun için çok mutluyuz. İYİ Parti İstanbul Sanat Politikaları olarak, bundan sonraki faaliyetlerimizde de bu bilinçle hareket edeceğiz. Ve sanat için faaliyetlerimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

230920211231289821639-001.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.