İYİ Parti Lideri Meral Akşener hayalini açıkladı

İYİ Parti Lideri Meral Akşener hayalini açıkladı
İYİ Parti'nin düzenlediği bayram sofrasında konuşan Meral Akşener hayalini açıkladı.

Meral Akşener, İYİ Parti Ankara İl Başkanlığı’nın Ramazan Bayramı dolayısıyla bugün Altınpark''ta kurduğu bayram sofrasında halka birlikte kahvaltı yaptı.

Akşener, “Bebeği çocuğu, ekonomik durumu iyi olanı, kötü olanı, ülkemizin her bir yerinden batıdan, doğudan, güneydoğudan, iç anadoludan, İstanbul''dan, İzmir''den, Adana''dan, aklınıza gelen her bir bölgeden, insanların hemşerilerimizin, kardeşlerimizin bir arada olduğu bu bayram sofrasında; hayalimi gerçekleştirmenin nasıl bir duygu yarattığını içimde kalbimde sizlere anlatmam mümkün değil.” Dedi.

"BİR HAYALİM VAR"

Devamında Akşener, “Türkiye''deki bu kutuplaşmayı, insanların birbirinin karşısına dikilip manevi değerlerimiz üzerinden kavga ettirilmesini bitirecek bir hayalim vardı. O hayalim de bayram sofrasıydı. Bu bayram sofrasında her bir kişinin temsil edildiği yani klasik bizim çocukluğumuzdaki, gençliğimizdeki anneanne, babaanne evlerinde kurulan ve genellikle kadınların hazırladığı hep örnek verdiğim Edirneli gelin, Karslı damat, Diyarbakırlı, Batmanlı, Siirtli gelin yada damat, kulağı küpeli kuzen, başı kapalı yeğen, karşımda oturan kızım gibi saçı maviye boyanmış yeğenlerin bulunduğu kızların delikanlıların bulunduğu ve kadınların hazırladığı o sofrada herkesin elinin eşit derecede o yiyeceğe uzandığı bir sofra. Bu hayalim benim Türkiye''ye dair bir hayal.

Türkiye’yi bir sofra, bir ev düşünün ve Türkiye’deki her bir kişinin, milletimizin her bir ferdinin, ne düşünürse düşünsün, hangi siyasi gelenekten olursa olsun, hangi inanca, etnik aidiyete ait olursa olsun, o sofrada güler yüzle, neşeyle ve lezzetle var olan o yiyecekleri eşit bir biçimde paylaştığı bir Türkiye hayalimi bugün o ilk adımla bu sofrada buluşturan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çok az kaldı. Bu sofrayı İYİ Parti olarak biz, Türkiye’de kuracağız. Bu sofraya oturan herkesin, bugün Türkiye’de olduğu gibi, yani 92 puan alıp KPSS’nin mülakatında elenmiş, yanındaki 58 puanlı arkadaşının tayin edildiği Türkiye’de o çocukların hayallerini, umutlarını söndüren bir Türkiye’den, elindeki nüfus cüzdanı ile ağaya da paşaya da gerek kalmayan, ağanın da paşanın da nüfus cüzdanı olduğu, her gün bu bayram sofrasına oturmuş, neşe ile hakça o yiyecekleri paylaşan bir Türkiye’ye az kaldı. Bu Türkiye’yi gerçekleştirmek, inşallah İYİ Parti’nin eliyle olacak.” Dedi:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.