İYİ Parti İlçe Başkanlığı’ndan anlamlı tepki

İYİ Parti İlçe Başkanlığı’ndan anlamlı tepki
İYİ Parti Talas İlçe Başkanlığı, Talas İlçesinde Kurtuluş Savaşı yıllarında yaklaşık 400 kadar şehidin naaşlarının defnedildiği şehitliği gündeme getirerek bir basın açıklaması yaptı.

İYİ Parti İlçe Başkanlığı’ndan anlamlı tepki

İYİ Parti Talas İlçe Başkanlığı, unutulmaya yüz tutmuş ve şu anda üzerinde yığma toprak ile yapılmış üzüm bağı olarak kullanılan, 400 kadar şehidin naaşlarının defnedildiği şehitliği gündeme getirerek bir basın açıklaması yaptı.

"DÜNYA MEŞGALELERİ SİZE BU KADAR MI CAZİP GELDİ?"

İYİ Parti Talas İlçe Başkanı Faik Demir; “Ruz-i Mahşere bu ayıpla, bu vefasızlık ile bu duyarsızlık ile gitmek istemiyoruz. O gün, Şühedanın karşısında boynumuzu bükmek istemiyoruz. O gün Şüheda bize: ‘Ey neslimiz bizi ne çabuk unuttunuz! Dünya meşgaleleri size bu kadar mı cazip geldi?‘ dediklerinde kahrı perişan olmak istemiyoruz.” dedi.

"UNUTULMUŞ GARİP BIRAKILMIŞ ŞEHİTLİĞİMİZİ İHYA EDELİM"

İlçe Başkanı Faik Demir yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Değerli basın mensupları, ilçe sınırlarımız içinde bulunan ve bugün ne yazık ki unutulmaya terk edilmiş şehitliğimizi size ve sizlerin aracılığı ile bütün kamuoyuna ve ilgililere hatırlatmak için bu basın açıklamasını yapıyoruz.

Bu şehitlikte, Kurtuluş Savaşı yılarında burada hizmet veren bir hastaneye yaralı gelip daha sonra şehadet mertebesine erişen ve sayılarının 400 kadar olduğu düşünülen şehitlerimizin aziz naaşları defnedilmiştir. Uzun yıllar varlığından habersiz olunan bu şehitliğimize istinat duvarı dahi çok sonradan yapılmıştır. İstinat duvarının olmadığı yıllarda yöre halkının ifadelerine göre şehitlerimizin mübarek kemikleri sel ve yağmurdan dolayı yollara bile sürüklenmiştir. Yine kadirşinas yöre halkı bu mübarek kemikleri gözyaşları içerisinde tekrar vatan toprağına tevdi etmişlerdir.

Nihayet 2012 yılında o dönem ilimizde faaliyet gösteren bazı STK’ların girişimi ile buranın şehitlik olduğu dile getirilmiş ve bu şehitlik levhası onların samimi girişimleri ile buraya dikilmiştir. Allah onlardan razı olsun. O günden sonra ise hiçbir girişim ne yazık ki olmamıştır.

"ŞEHİTLİĞİN ŞANINA YAKIŞIR HALE GETİRİLMESİNİ İSTİYORUZ"

Değerli basın mensupları ve aziz milletimiz biz bu şehitliğin şanına yakışır hale getirilmesini istiyoruz. Bu bölgede gerekli çevre düzenlemelerinin itina ile yapılarak bu bölgenin güzelleştirilmesini istiyoruz. Biz buraya ANIT yaptırılmasını istiyoruz. Bu anıtın da yasak savar bir yöntemle yapılmasını istemiyoruz. Yarışma yöntemi kullanılarak en güzel projenin burada inşasının gerçekleştirildiğini görmek istiyoruz. Şehitlerimizin isimlerinin belirlenerek bu anıta yazılmasını istiyoruz.

Çünkü biz, Ruz-i Mahşere bu ayıpla, bu vefasızlık ile bu duyarsızlık ile gitmek istemiyoruz. O gün, Şühedanın karşısında boynumuzu bükmek istemiyoruz. O gün Şüheda bize: “ Ey neslimiz bizi ne çabuk unuttunuz! Dünya meşgaleleri size bu kadar mı cazip geldi? “ dediklerinde kahrı perişan olmak istemiyoruz.

Değerli basın mensupları garip bırakılan bu şehitliği gariplikten kurtarıp görkemli hale getirelim. Yeni neslin, kendileri için can veren atalarını unutmamalarını sağlayalım. Hem kültürümüz de hem inancımızda atalarımıza ve şehitlerimize olan saygıyı yaşatmaktan geri durmayalım. Biz şehitlerini ve atalarını tazim ile anan bir milletiz. Bu hasletimizi kaybetmeyelim.

"TALAS BELEDİYE MECLİSİNE ÖNERGEMİZİ VERECEĞİZ"

Değerli basın mensupları biz bu konu ile ilgili her türlü yasal ve resmi girişimleri elbette gerçekleştireceğiz. İlk olarak belediye meclis üyemiz Mustafa Özaşır bu konu ile ilgili bir önerge verecek. Grup başkan vekilimiz Mustafa Çalıksoy ve bütün meclis üyelerimiz de bu konunun takipçisi olacaklar. Ayrıca diğer partilerin meclis üyelerinin bu hususta bizlere destek vereceklerinden eminim. Sonrasında ise diğer ilgili ve yetkili mercileri bu konudan haberdar edip gerekli girişimleri yapmalarını talep edeceğiz. Bütün bu girişimlerden önce ilk olarak konuyu değerli basınımız ile paylaşmamızın sebebi kamuoyunun dikkatini çekmek içindir. Bu hususta sizin desteğiniz çok önemlidir. Bu desteği sizden bekliyoruz.

Bu vesile ile bu toprakları vatan kılmak için canlarını seve seve feda eden bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Ruhları şad olsun.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.