İşte en hızlı yıpranan malzeme Bulaşık makinesini böyle kullanmak büyük hata

İşte en hızlı yıpranan malzeme Bulaşık makinesini böyle kullanmak büyük hata
Bulaşık makinenizin temizliği, bulaşıklarınızın temizliği kadar önemlidir. Makinenin içinde kalan kir ve yemek artıkları, bakteri üremesine ve kötü kokulara yol açabilir.

Bulaşık makineleri, evlerimizde sıkça kullandığımız beyaz eşyalardan biridir. Bulaşıklarımızı temizlemek için bu makineleri kullandığımızda, program sona erdiğinde genellikle kapağı açıp bulaşıkların hava almasını sağlarız. Ancak bu sırada makineden çıkan sıcak su buharı hem bulaşıklara hem de çevredeki eşyalara zarar verebilir. Bu yüzden bulaşık makinesinin kapağını açmak için acele etmemek gerekir.

bulasik-makinesi-servisi-kahramanmaras-temiz-yikamiyor-978x653.jpg

Bulaşık makinesinin kapağını hemen açtığımızda, yüksek ısıda yıkanan bulaşıklardan çıkan buhar, bulaşıklarda su lekeleri ve çizgiler bırakabilir. Bu da bulaşıkların görünümünü bozar. Ayrıca, bulaşık makinesinin yanında veya altında ahşap mobilyalar varsa, bu mobilyalar da buhardan etkilenebilir. Ahşap malzeme, suyu emme ve içinde tutma özelliğine sahiptir. Bu da ahşap mobilyaların şişmesine ve bozulmasına yol açabilir.

Bulaşık makinesini daha sağlıklı ve verimli bir şekilde kullanmak için, makinenin çalışmasının bitmesinden sonra en az 30 dakika beklemek gerekir. Bu süre zarfında, bulaşıklar kendi kendine kuruyacak ve buhar dağılacaktır. Böylece, bulaşık makinesinin kapağını açtığınızda, hem bulaşıklarınız hem de mobilyalarınız zarar görmeyecek ve daha temiz olacaktır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.