İstanbul'un göbeğindeki ünlü AVM yıkılıyor 'Onlarca milyon dolara satıldı'

İstanbul'un göbeğindeki ünlü AVM yıkılıyor 'Onlarca milyon dolara satıldı'
İstanbul’un en ünlü alışveriş merkezlerinden biri olan ve geçen yıl satışı gerçekleşen Profilo AVM’nin yıkım işlemleri başlıyor.

Geçtiğimiz yılın son aylarında 65 milyon dolar bedel ile Artaş Grubu’na satılan Profilo AVM, yıkılmaya hazırlanıyor. İstanbul’un en işlek noktalarından biri olan Mecidiyeköy’de yer alan Profilo AVM’nin satış işleminin tamamlanmasının ardından AVM içerisinde bulunan işletmelere tahliye uyarısı yapılmıştı.

Profilo AVM’de faaliyet gösteren vize acentelerininde AVM’yi boşaltmasıyla birlikte yeni yılın ilk haftalarında yıkım işlemlerinin başlayacağı öğrenildi.

Kentin göbeğinde çok değerli bir konuma sahip olan Profilo AVM’nin yerine rezidans inşa edilecek.

BİRÇOK KEZ SATILMIŞTI

1998 hizmete açılan Profilo AVM, İstanbul’un önemli simgelerinden biri haline gelmişti. Sanayici Jak Kamhi’nin şirketi Profilo Sanayi tarafından işletilen AVM, etrafında yeni AVM’lerin açılmasıyla birlikte popülerliğini kaybetmiş ve borçları dolayısıyla ilk olarak İş Bankası’na satılmıştı.

İş Bankası, ise Profilo AVM’yi 2021 yılının Kasım ayında 989 milyon TL bedel üzerinden İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na satmıştı.

Bu satışın ardından Profil AVM ve bulunduğu arazi 65 milyon dolar bedel ile Artaş Grubu’na satılmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum