İstanbul'da yaşayanlara kötü haber 'Trafikte bekleme süresi artıyor'

İstanbul'da yaşayanlara kötü haber 'Trafikte bekleme süresi artıyor'
TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu ulaşım ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, yeni yasa hazırlığına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Karaismailoğlu, özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerdeki en kritik sorunlardan birinin toplu taşıma olduğunu belirtti ve trafik sıkışıklığının azaltılabilmesinin, nitelikli, güvenli ve ekonomik toplu taşımayla mümkün olduğunu vurguladı.

hfgjhad.jpg

AK Parti üyesi Karaismailoğlu, raylı sistem hatlarının gereken kilometrelere ulaştırılmasının ardından bu sistemleri lastik tekerlekli araçlarla entegre etmenin önemine dikkat çekerek şunları dile getirdi: "Özellikle belediyelerin işlettiği otobüsler başta olmak üzere özel halk otobüsleri, minibüsler ve taksiler, belirli kurallar çerçevesinde müşteri ve sürücü memnuniyetini sağlayacak kaliteli ve güvenli hizmet sunmalı. Bu altyapıyı oluşturmak için komisyonumuzda çalışmalar yapıyoruz. Taksiciler, minibüs işletmecileri ve özel halk otobüsü sahiplerinin mülkiyetle ilgili talepleri var. Uzun süredir bu işi yapan esnafımızın haklarını korumak adına çalışmalarımız devam ediyor."

'Esnafın Sorunlarına Çözüm' Minibüsler, otobüsler ve taksilerin ticari plaka ve hat tahsisleriyle toplu taşıma hizmeti sunduğunu belirten Karaismailoğlu, mevcut durumda plaka sahiplerinin mülkiyetle ilgili sorunlarını çözmeyi amaçladıklarını ifade etti.

2222.jpg

Karaismailoğlu, şunları ekledi:

"Bazı belediyeler, yetki alanları dışında çalışan araçlar üzerinden yeni ihale girişimlerinde bulundular. Bu durum esnafımızı endişelendirdi. Bu düzenlemeyi sağlamak adına bir çalışma içerisindeyiz. Taksicilerden, dolmuşçulardan ve otobüs işletmecilerinden oluşan esnafımızın mülkiyetle ilgili sorunlarını ve endişelerini gidermeye yönelik bir çalışma başlattık. Aslında bu hazırlığı 14 Mayıs seçimleri öncesinde yapmıştık ancak zamanında tamamlanamadı. Şimdi detayları üzerinde çalışarak esnafımızla, derneklerle ve kurumlarla ortak bir çaba içerisinde Meclis'e sunmayı planlıyoruz. Bu sayede esnaf rahatlayacak ve daha kaliteli hizmet sunabilecek. Bu durum da vatandaş memnuniyetini artıracak."

24295-001.jpg

Trafikte Kalış Süresi ve Çözüm Önerileri Karaismailoğlu, İstanbul'da trafik sıkışıklığını azaltmanın anahtarının toplu taşıma olduğunu, bunun da raylı sistemlerle mümkün olabileceğini belirterek, "İstanbul'da bugün ortalama seyahat süresi 1 saat. Eğer gerekli yatırımlar (raylı sistemler) yapılmazsa, bir yıl sonra bu sürenin 2 saate çıkacağını düşünün. Bu da geri dönüşü olmayan bir 4 saat demek. Bu kadar uzun süre trafikte geçen bir kişinin evdeki rahatlığını hayal edebiliyor musunuz? Şehirde yaşamı daha rahat ve güvenli hale getirmenin yolu toplu taşımayı geliştirmekten geçiyor." şeklinde değerlendirmede bulundu.

Karaismailoğlu, toplu taşıma konusundaki yasal düzenlemelerin Meclis'e sunulma takvimine de değinerek, "Özel taşımacılarımız, esnafımız bu düzenlemeyi bekliyor. Onların çalışmalarının karşılığını almasını ve endişelerini gidermeyi amaçlıyoruz. Bu teklif, yerel seçimlerden önce Meclis'e gelebilir. En kısa sürede, esnafımızın taleplerine yanıt olacak bir düzenleme yapmayı umut ediyoruz." açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.