İstanbul’da yaşamın maliyeti dudak uçuklattı ‘Asgari ücret toz dumana karıştı’

İstanbul’da yaşamın maliyeti dudak uçuklattı ‘Asgari ücret toz dumana karıştı’
İstanbul Planlama Ajansı (İPA) şubat ayında İstanbul’da yaşamanın maliyetini araştırdı. Bu veriler doğrultusunda ortaya çıkan tablo ekonomik krizin boyutunu gözler önüne serdi.

İstanbul yaşamak gün geçtikçe zor bir hale geliyor. Yüksek enflasyon en çok büyük kentleri etkilerken İstanbul’da bu pahalıktan en çok payını alan şehir olmaya devam ediyor.

Yeni yılda asgari ücret 17 bin 2 TL’ye yükselirken bu maaşla dört kişilik bir ailenin geçinmesi imkansız hale geldi.

Türkiye’nin mega kenti İstanbul ile ilgili çarpıcı araştırmanın sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı (İPA) tarafından yapılan araştırmada İstanbul’un hayat pahalılığı araştırıldı.

1696346739375-1693894815273-pazarrr.jpg

İSTANBUL’DA YAŞAM MALİYETİ ARTTI

Sonuçları sosyal medya hesabından paylaşan İPA, İstanbul’da yaşamanın maliyeti geçen yılın aynı ayına göre yüzde 81, bir önceki aya göre yüzde 4,26 arttığını açıkladı.

İPA’nın gerçekleştirdiği araştırmada İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti ise 55 bin 321 lira olarak hesaplandı. Bu rakam geçtiğimiz aya göre, 2 bin 263 lira artış gösterdi.

gh6khyzwaaaenhq.png

KIYMA VE ET REKOR KIRDI

Söz konusu araştırmada gıda ve kira fiyatlarındaki artış dikkat çekti. Temel tüketim maddeleri arasında et-kıyma ürünleri geçen yılın aynı ayına göre yüzde 114,27'lik artış göstererek zirvede yer aldı.

gh6j-o2xuaahunb.jpg

Kırmızı etin ardından aynı grafiğe göre mercimek yüzde 107,80 artış gösterirken, üçüncü sırada ise aylık yüzde 18,15, geçen yılın ayını ayına göre yüzde 107,31 artış ile tavuk eti yer aldı.

Bu veriler doğrultusunda İstanbul'da yaşamanın maliyeti bir önceki aya göre yüzde 4,26, bir önceki yıla göre ise yüzde 81 arttı.

gh6j-o5weaaurlp.jpg​​​​​​​

asdasdasdasd.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.