İstanbul'da kaçırılmayacak fırsat 'Belediyeden kelepir arsa

İstanbul'da kaçırılmayacak fırsat 'Belediyeden kelepir arsa
İstanbul'un Sultangazi ve Arnavutköy ilçelerinde bulunan 5 adet gayrimenkul, Sultangazi Belediye Başkanlığı tarafından satışa sunuldu.

Sultangazi Belediyesi, 2 arsa, 2 arazi ve 1 iş yeri olmak üzere toplam 5 gayrimenkulu satışa çıkarmıştır. Satış ihalesi, 26 Mart 2024 tarihinde saat 10:30'da gerçekleşecek.

Sultangazi ilçesinde yer alan iş yerinin net alanı 130, brüt alanı ise 321.50 metrekare olarak belirlendi. İş yerinin geçici teminat bedeli 576 bin TL olarak belirlenirken, satış fiyatı ise 19 milyon 200 bin TL olarak açıklandı.

land-plot-with-nature-landscape-location-pin-1-0.jpegArnavutköy ilçesinde bulunan arsaların büyüklükleri sırasıyla 2 bin 420 ve 3 bin 199 metrekare olarak belirtildi. Arsaların geçici teminat bedelleri ise sırasıyla 871 bin 344 TL ve 1 milyon 608 bin 723 TL olarak açıklanmış, satış fiyatları ise 29 milyon 44 bin 800 TL ve 53 milyon 624 bin 122 TL olarak duyuruldu.

Satılacak arazilerin nitelikleri tarla ve ham toprak olarak belirlenmiş, büyüklükleri ise sırasıyla 2 bin 587 ve 6 bin 242 metrekare olarak açıklandı. Geçici teminat bedelleri ise 749 bin 102 TL ve 1 milyon 474 bin 590 TL olarak belirlendi. Arnavutköy ilçesindeki arazilerin satış fiyatları ise 24 milyon 970 bin 80 TL ve 49 milyon 153 bin TL olarak ilan edilmiş.

xlarge-1.jpegSatışa sunulan gayrimenkuller Katma Değer Vergisi Kanunu'nun 17/4-p maddesi uyarınca K.D.V.'den muaf.

Satış işlemine katılacak gerçek veya tüzel kişilerden istenen belgeler ve ihale şartları Sultangazi Belediyesi Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü'nden temin edilebilir.

İdare, ilan edilen taşınmazların ihalesinden vazgeçme hakkına sahip.

İhaleye katılmak isteyenlerin gerekli belgeleri eksiksiz olarak hazırlamaları ve ihaleye katılım şartlarını yerine getirmeleri önemli.

Bir tüzel kişi olarak ihaleye katılmak isteyenlerin sağlaması gereken belgeler şunlardır:

Tüzel kişinin ilgili idaresine (Dernekler Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Sicil Müdürlüğü, İdarenin merkezi bulunduğu yer Mahkemesi veya ilgili Makam) başvurarak, ihale yapıldığı yıl içinde alınmış tüzel kişinin siciline kayıtlı olduğunu belirten belge,

arsa-arazi-konut-1.jpgTüzel kişiler adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin, tüzel kişiliği tam yetkiyle temsil edebildiğini gösteren noter onaylı imza sirküleri. Bu sirküler, Dernekler için yetkilendirilen kişiyi belirten karar defterinin ilgili sayfasının noter onaylı bir sureti ve yetkilinin noter onaylı imza beyannamesi şeklinde olabilir,

Dernekler için, noter onaylı Dernek Tüzüğünün sureti,

Geçici teminatın ödendiğine ilişkin orijinal belge veya süresiz teminat mektubu,

İdare tarafından sağlanacak olan örnek teklif mektubu,

Temsil durumunda, noter onaylı vekâletname ve vekâlet edenin imza beyannamesi,

Kamu Tüzel Kişileri durumunda, tüzel kişiliği temsil edebilecek veya teklifte bulunabilecek kişilerin yetkilendirildiğini gösteren belge,

sxdfviz-1.jpgİsteklinin, şartnameyi ve şartnamenin satın alındığını gösteren orijinal makbuz,

Ortak girişim varsa, noter onaylı Ortak Girişim Beyannamesi,

Belediyeye borcun olmadığına dair, Mali Hizmetler Müdürlüğünden alınacak olan borcu yoktur yazısı. (6183 sayılı Kanunun 48. maddesi kapsamında yapılandırılmış borçlar istisna kabul edilecek).

C- Ortak Girişim durumunda, ortak girişimi oluşturan her gerçek veya tüzel kişi için yukarıda belirtilen (A) veya (B) bentlerindeki belgelerin sağlanması gerekiyor.

Bu ilan içeriği genel bilgi niteliğindedir ve ihaledeki tüm şartnameler uygulanacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.