İstanbul'da deprem

İstanbul'da deprem
İstanbul ve çevre illerden hissedilen 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 10.42'de Marmara Denizi'nde 5,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Bursa'nın Mudanya ilçesinin 4,73 kilometre açığındaki sarsıntının, deniz yüzeyinin yaklaşık 8,98 kilometre derinliğinde oluştuğu belirlendi.

Aynı yerde saat 10.45'te 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.

Depremler İstanbul, Kocaeli, Bursa ve çevre illerden hissedildi.

İNTERNET ARAMASI VE SMS KULLANIN

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, depremin ardından yaptığı sosyal medya açıklamasında "Genel olarak iletişimi etkileyen olumsuzluk yok. Mobil ses trafiklerimizde normal zamana göre yüzde 300'ü geçen bir artış görüyoruz ve bu artış devam ediyor. İletişimin sağlıklı sürdürülebilmesi için bu tür yoğunluk olan dönemlerde internet tabanlı arama yapmamız ve SMS kullanmamız oldukça önemli" ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA'DAN İLK AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Marmara Denizi'nde meydana gelen depremin ardından yaptığı açıklamada "Bursa, Yalova, İstanbul ve Kocaeli'deki Sağlık Afet ve Koordinasyon Merkezleri ile (SAKOM) görüşülmüş, depremin hissedildiği yerlerde merkezlere olumsuz bir çağrı gelmediği bilgisi alınmıştır." dedi.

Depremin ardından AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nin internet siteleri çöktü.

dfsdfsfsfsdf.jpg

GOOGLE DEPREM ÖNCESİNDE UYARI VERDİ

Google depremin 15 saniye öncesinde kullanıcılara uyarı verdi.

whatsapp-image-2023-12-04-at-10-44-01-1.jpeg

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya deprem ile ilgili sosyal medyadan açıklamada bulundu. Yerlikaya, "Marmara Denizi Gemlik Açıklarında 5,1 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir.

Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun. "

whatsapp-image-2023-12-04-at-10-44-01.jpeg

İMAMOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

fdsdfsfsfsf.jpg

İSTANBUL VALİSİ GÜL'DEN İLK AÇIKLAMA

Bursa’da meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem İstanbul’da da hissedildi. Depremle ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Davut Gül, “Bursa’nın Mudanya ilçesinde saat 10.42’de meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre, İstanbul ilimizde herhangi bir can ya da mal kaybı olmamıştır. Konuyla ilgili AFAD ve ilgili birimlerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.