İşsizlere büyük müjde! Destek paketi geldi

İşsizlere büyük müjde! Destek paketi geldi
Hükümet tarafından hazırlanan istihdam programı kapsamında binlerce lira teşvik verilecek. Peki nasıl olacak?

İşsizlere büyük müjde! Destek paketi geldi

2022 yılının sonuna kadar işsizlere istihdam sağlayan işverenlerin prime esas kazanç üst sınırına kadarki sosyal güvenlik primi işveren payı devlet tarafından karşılanacak.

Bu teşvik programı ile 1.025 lira ila 7 bin 693 lira arasında değişen teşvik ücreti ödenecek. Özel sektördeki işverenler de son 6 aydır işsiz olanları istihdam ettiklerinde bu destekten yararlanabilecek.

KADIN, GENÇ, ENGELİ BİNLERCE KİŞİ YARARLANILACAK

Hükümetin teşvik programında kadın, genç ve engellilere yönelik istihdamın artırılması, stratejik yatırımların özendirilmesi, bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılması amacıyla işverenlere sigorta prim teşviki sağlanırken aynı zamanda destek ve indirimlerden yararlanma imkanı da verilecek.

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ ALANLAR DA FAYDALANACAK

İşsizlik ödeneği almaya devam eden kişileri işe alan işverenler de prim teşvikinden yararlanabilecek. Bu ödeneği alanların işe alındığı tarihten önceki son 6 aylık dönemde bildirilen ortalama sigortalı sayısına ek olarak işe alınırsa, kalan işsizlik ödeneği süresince asgari ücret üzerinden hesaplanan primin tamamı karşılanacak. Bu ücret de 1676 liraya denk geliyor.

ENGELLİ İSTİHDAMINA 5004 LİRA ÖDEME

Özel sektörde faaliyet gösteren işverenlerin işe aldıkları her bir engelli birey için asgari ücret düzeyindeki sosyal güvenlik primi işveren paylarının tamamı yani 1025 TL'si, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacak.

TÜMK PRİMLER DEVLET TARAFINDAN KARŞILANACAK

31 Aralık 2022 tarihine kadar imalat ve bilişim sektöründe ilave istihdama teşvik için işe alınan bireyler için her bir sigortalının 13.344 liraya kadar olan prime esas kazanç tutarı kapsamında ödeyecekleri tüm primler devlet tarafından karşılanacak. Bu tutar güncel olarak 1876 lira ila 5004 lira arasında değişiklik gösteriyor.

Yıl sonuna kadar işe alınan her bir sigortalı için 12 ay destek verilecek. Sigortalının 18 yaşından büyük 25 yaşından küçük erkek, 18 yaşından büyük kadın ya da kuruma kayıtlı engelli olması durumunda destek süresi uzatılarak 18 aya tamamlanacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.