İsrail'de festivalde Hamas'ın saldırısından kurtulanlar yaşadıklarını anlattı

İsrail'de festivalde Hamas'ın saldırısından kurtulanlar yaşadıklarını anlattı
İsrail'de festival sırasında Hamas militanlarının saldırısından kurtulan kişiler yaşadıklarını anlattı.

Hamas ani bir baskınla İsrail sınırlarından geçerek saldırı başlattı. Buna karşılık olarak savaş ilan eden İsrail, hava ve kara operasyonları başlattı.

İsrail Hamas savaşında Gazze Şeridi’ni hedef alan hava harekatında ölenlerin sayısı 1,100’ü geçtiği bildirildi.

Hamas'ın cumartesi sabahı İsrail yerleşimlerine yönelik başlattığı saldırıların hedef noktalarından biri de Gazze sınırına yakın bir bölgede gerçekleştirilen müzik festivali oldu.

Dünyanın dört bir tarafından katılım gerçekleşen festivalde 260 kişi yaşamını yitirdi.

Yahudi bayramı Sukot'u kutlamak için organize edilen Nova Festivali sabahın ilk ışıklarına kadar müzik ve dansın devam edeceği bir açık hava etkinliği olarak planlanmıştı.

Ancak sabahın ilk ışıkları, alana düşen roketler ve siren sesleriyle birlikte geldi.

SAKLANACAK YERİMİZ YOKTU

Çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği, bazı kişilerin de Hamas tarafından kaçırılarak Gazze'ye götürüldüğü festivale katılanlar yaşananları ABD merkezli yayın kuruluşu CNN'e anlattı.

İlk roketlerin sabah 6.30 sularında geldiğini söyleyen festival katılımcılarından Tal Gibly, "Saklanacak bir yerimiz bile yoktu çünkü açık alandaydık. Herkes panikledi ve eşyalarını toplamaya başladı" ifadelerini kullandı.

Araçlarına binip bölgeden uzaklaşmaya çalıştıklarını ancak trafik nedeniyle bunu yapamadıklarını belirten Gibly, İsrail ordusuna ait bir aracın trafiğin ters yönünde seyrettiğini ve insanlara kaçmalarını söylediğini aktardı.

Bunun üzerine paniğe kapıldıklarını belirten Gibly, kendisi ve arkadaşlarının araçtan inerek koşmaya başladıklarını anlattı.

Ormanlık alana kadar koştuktan sonra bölgeden geçen bir arabanın kendisini aldığını belirten Gibly, "Birçok arkadaşım ormanda saatlerce kayboldu" dedi.

Festival alanında olan bazı arkadaşlarına hâlâ ulaşmaya çalıştığını belirten Gibly, onların kurtulup kurtulmadığına ilişkin bir bilgisi olmadığını söyledi.

İngiliz DailyMail’e konuşan bir katılımcı da saldırıdan “aracında ölü taklidi yaparak” kurtulduğunu söyledi.

Festivale katılan birçok kişiden ise haber alınamadığı iddia ediliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.