İspanyol devinin başı belada! Rüşvet suçlamaları ile karşı karşıya

İspanyol devinin başı belada! Rüşvet suçlamaları ile karşı karşıya
Dünyanın en büyük takımlarından biri olan Barcelona'da rüşvet skandalı ortaya çıktı. İspanyol devi suçlu bulunursa 124 yıllık kulüp iflasa sürüklenebilir. İşte haberin detayları...

Fanatik’de yer alan bilgilere göre; Barcelona, hakemlere rüşvet vermekle suçlanıyor. Olayın ardından yapılan açıklamalarda, futboldan men edilme cezasına kadar gidebileceği söylendi.

Hakimin, eski hakem şefine rüşvet verildiği iddiasıyla yargılamaya izin vermesinin ardından Barcelona’ya ticari yasak gelebilir ve bu da büyük ihtimalle kulübün iflasına sebep olabilir.

Sanıklar arasında eski başkanlar Josep Maria Bartomeu, Sandro Rossel ve hakem komitesi eski başkan yardımcısı Jose Maria Negreira’nın oğlu Javier Enriquez de bulunuyor.

Fanatik’deki bilgilerin devamında ise davanın, kulübün 2001 ile 2018 yılları arasında Negreira’ya yapılan 7.7 milyon Euro tutarındaki ödemesi üzerinden ilerleyeceği yazıldı.

Suçlu bulunmaları halinde, kişiler üç ile altı yıl arasında hapis cezası alabilir. Barcelona’nın profesyonel bir futbol kulübü olarak ticaret yapması askıya alınabilir ve bu da 124 yıllık kulübü muhtemelen iflasa sürükleyecektir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.