İslam Memiş: Türkiye’de bir devir kapandı ‘Torunlarımız ancak müzede görür’

İslam Memiş: Türkiye’de bir devir kapandı ‘Torunlarımız ancak müzede görür’
Altınla ilgili yorumlarını sıklıkla yapan İslam Memiş, yeni bir yorumla gram altın hakkında karamsar bir tablo çizdi.

Ekonomi yönetiminin döviz kurlarının yükselmesine müsaade etmemesi ve müdahalede bulunması konusunda konuşan

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ekonomiyle ilgili yatırımcıları uyarmayı sürdürdü. Özellikle altın yatırımcısına seslenen Memiş, geçtiğimiz günlerden beri yinelediği cümleleri tekrar kurarak fiziki altın konusunda ciddi çıkarımlarda bulundu.

“TAM TERSİ RÜZGAR GÖRECEĞİZ”

Piyasa uzmanı İslam Memiş, "Önümüzdeki hafta bu haftanın tam tersi rüzgar göreceğiz" diyerek detayları paylaştı. Ons ve gram altında, ons gümüşte geri çekilmenin olacağına dair uyarılarını hatırlatan uzman isim, gram altındaki 2700 ve 3000 lira beklentisinin devam ettiğini vurguladı.

Rekorların sürpriz olmayacağını ifade eden Memiş, “Ekonomi yönetimi doların yükselmeyeceğini açıklıyor, beraberinde gram altın yükselişte sınırlı kalacak mı, zaman gösterecek” dedi.

altiinnn.jpg

“PİYASADA YOK”

Daha önce de piyasalarda altının olmadığını üstüne basarak söyleyen İslam Memiş, yeni çıkarımlarında da sözlerini benzer şekilde tekrarladı. Bu hafta Darphane’nin arz tarafında problemler yaşandığını söyleyen Memiş, çeyrek altında ve Cumhuriyet altınında işçilikler olduğunu vurguladı. Öte yandan gram altında da işçiliklerin konulduğunu ve 1 gram altının piyasada olmadığını belirtti.

“FİZİKİ ALTINA SAHİP SON NESİL BİZİZ”

Geride bıraktığımız hafta yaptığı açıklamalarıyla gündeme gelen uzman isim, “Gram altın fiyatlarına odaklanmayın, altının fiyatlarına odaklanmayın. Altın bulabilecek misiniz, buraya odaklanın. Paran var ama mal var mı? Son iki haftadır piyasalar bunu yaşıyor. Kapalıçarşı’da 24 ayar 1 gram hala yok, 5 gram 10 gram kısmen çıkmaya başladı. İşçilikler yükselmeye başladı” demişti.

Öte yandan fiziki altın bulunamayacağını söylerken “Fiziki altına sahip olan son nesil biziz.” diyen Memiş, fiyatların çıktığını ancak talep olmasına karşın piyasada altın olmadığını ifade etmişti ve önce 2023 yılında 0.25 yarım gram altınlara yasak gelmesini, ardından 22 ayar gram altınlara yasak geldiğini örnek göstermişti.

altin.jpg

“DÜĞÜNLERDE ALTIN DEVRİ KAPANDI”

Artık bir devrin kapandığını vurgulayan İslam Memiş, ilerleyen dönemde çok yüksek maliyetli altınların olacağını, çeşidinin çok olacağını söyledi. Ancak gram altın konusunda uyarılarını ve görüşlerini yineledi. Memiş, “Maalesef Türkiye’de bir devir kapandı. Düğünlerde altın devri artık kapandı. Hediyelik altın devri kapandı. Tabii ki gelinlere 3-5 tane göstermelik takılacak. 22 ayar değil de 14, 14 ayar değil de 8 ayar olur.” ifadelerini kullandı.

“TORUNLARIMIZ ANCAK MÜZEDE GÖRÜR”

Fiziki altının bulunamayacağı uyarısını yapan Memiş, göstermelik altınların düğünlerde takılabileceğini ancak bunların düşük ayar olacağını söyledi. Öte yandan söylemlerini sertleştiren Memiş, “Fiziki altın sahibi olan son nesil olduğumuzu tekrar anımsatmak isterim. Bundan sonra bizim torunlarımız altını ancak müzelerde görecekler. Görecekler, dokunamayacaklar." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.