İslam Memiş saatler kaldı diyerek uyardı

İslam Memiş saatler kaldı diyerek uyardı
FED'in faiz kararları, ons altın fiyatlarını etkileyerek küresel piyasalarda dalgalanmalara neden olurken, Türk lirasının değeri ise dövizin performansına bağlı olarak belirlenmektedir. İslam Memiş, PPK toplantısına saatler kala altın ve dolardaki hareketlenmeleri değerlendirdi ve yatırımcıları uyardı.

Merkez Bankası'nın (FED) faiz artırım sürecinin sona ermesi, küresel ölçekte hala etkisini sürdürüyor. Türkiye ise Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından göreve başlayan yeni ekonomi yönetiminin izleyeceği adımları merakla bekliyor. Bugün saat 14.00’de gerçekleştirilecek Para Politikası Kurulu toplantısı yeni ekonomi yönetiminin ilk önemli sınavı olacak. İslam Memiş saatler kalan toplantının ardından altın ve dolardaki hareketlenmeler ile ilgili tahminlerde bulundu.

Altının uzun vadeli beklentilerini pozitif yönde koruduğunu belirten Memiş, yakın tarihli fiyat hareketlerini ise şu şekilde açıkladı:

"Ons altında 1966 ve 1976 dolar direnç seviyeleri bulunuyor. Ancak, daha önce de belirttiğim gibi yükselişlerin kalıcı olmayacağı uyarısında bulunmuştum. Tekrar 1940 dolar seviyesinin altına inildi ve özellikle dolar endeksindeki toparlanma ile ons altının fiyatında düşüşler devam edebilir."

Memiş, XAU/USD paritesinin yılın geri kalanında yukarı yönlü hareketler sergileyeceğini ve 2250 ve sonrasında 2350 dolar seviyelerinin yılsonuna kadar kırılmasını beklediğini ifade etti. Gram altının ise 1475 lira seviyesinde olduğunu belirten Memiş, bu seviyenin altına düşülmesi durumunda üçüncü bir alım fırsatı doğacağını söyledi. Memiş, önümüzdeki haftalarda en azından Türk lirası bazında altın fiyatlarının yükselmesinin muhtemel olduğunu vurguladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.