İŞKUR'dan vatandaşlara 3 Bin TL destek! İşte şartlar

İŞKUR'dan vatandaşlara 3 Bin TL destek! İşte şartlar
İŞKUR işsiz vatandaşlar için müjdeyi duyurdu. İşsiz vatandaşlar için 3 Bin TL ödeme yapılacağı açıklandı. İşte 3 bin TL için şartlar...

İŞKUR'dan vatandaşlara 3 Bin TL destek! İşte şartlar

İşsizliğin ülkemiz de en büyük ve en temel sorunlardan olması ve içinde bulunduğumuz maddi zorlukların da beraberinde Korona Virüs Salgınıyla da aile kişileri ilk sırada olmak üzere, gençlerimizin de işsizlik ortak dertten muzdarip olmasına sebep oldu. Kendi rızaları dışında mesai harcadıkları işyerlerinden ayrılmak mecburiyetinde kalan ve yeni bir çalışma ortamına girene kadar İŞKUR tarafından işsizlik ödeneği alınabiliyor ve sigortaları da bu zaman zarfında ödemesi de yapılıyor.

İŞKUR İŞSİZLİK MAAŞINI KİMLER NASIL ALABİLİR?

İŞKUR ken temellıyla alınacak işsizlik ödeneğini almak için gerekli şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. İlk etapta çalışanın işyerinden kendi rızası dışında işsiz kalması gerekiyor. Kendi rızanız olmadan işinize son verilmesi durumunda, işinize son verilen iş yerinde en az dört ay kesintisiz olarak SGK priminizin ödenerek çalışmış olmanız koşulu aranmaktadır. Bu koşullara uygunsanız İŞKUR size işsizlik ödeneğini PTT aracılığı ile her ayın 15’inde adınıza otomatik şekilde yatıracaktır. Fakat işyerinizden kendi isteğiniz olsun veya olmasın istifa etmiş veya ettirilmiş olun İŞKUR size işsizlik ödeneği hakkını tanımayacaktır.

İŞKUR İŞSİZLİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSU

İŞKUR işsizlik ödeneğine müracaat yapacak olan vatandaşlarımız, İŞKUR Müdürlüklerine bizzat başvuru ederek gerekli formları doldurarak müracaat yapabilirler. Ayrıca www.Iskur.Gov.Tr internet sitesi üzerinden de müracaat yapılabilmektedir. İş akdine son verildikten sonra 1 ay içerisinde İŞKUR İŞSİZLİK ÖDENEĞİ için müracaat yapılması gereklidir. Aksi takdir de zaman aşımı nedeniyle ödenekten yararlen temelmazsınız.

İŞKUR İŞSİZLİK ÖDENEĞİ OLANAKLARI

İşsizlik ödeneğinde sadece maaş olanağı bulunmuyor, İŞKUR müracaatsunu kabul ettiği kişilere; işsizlik ödeneği, yeni iş olen temelğı, SGK prim ödemesi ve meslek geliştirme, meslek edinme ve mesleki yetiştirme eğitimi ile de destek vermiş oluyor.*

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ NE ZAMANA KADAR ALINIR

İŞKUR gerekli olan koşulları sağlamakta olan yurttaşlara işsizlik ödeneğini süreli olarak sunmaktadır. Ödeme planı ve hesaplama yöntemi de haberimizde detaylıca açıklanmıştır.

600 gün SGK’lı çalışan ve de işsizlik sigortası primini ödemiş olan sigortalı işsiz kişilere 180 günlük, 900 gün SGK’lı çalışan ve de işsizlik sigortası primini ödemiş olan sigortalı işsiz kişilere 240 günlük, 1080 gün SGK’lı çalışan ve de işsizlik sigortası primini ödemiş olan sigortalı işsiz kişilere 300 günlük olacak biçimde işsizlik maaş ödemesi yapılıyor.

İŞKUR İŞSİZLİK ÖDENEĞİ TUTARLARI

Son dört ay asgari ücretle çalışmış olan kişiler 1.420,14 TL, Son dört ay 4.100,00 TL maaş ile çalışmış kişiler 1.627,55 TL, Son dört ay 7.500.00 TL maaş ile çalışan kişiler ise 2.840,28 TL olarak işsizlik ödeneği alıyor. Sigortalının son dört aylık prime esas kazançları göz önüne alınarak hesaplen temeln günlük ortalama brüt kazancının %40’ı olarak hesaplanmaktadır. Bu şekilde hesaplen temeln işsizlik ödeneği miktarı, aylık asgari ücretin brüt tutarının %80’ini geçememektedir. İşsizlik ödeneği damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.