İşçi alım kurasından yabancı uyruklu isim çıktı

İşçi alım kurasından yabancı uyruklu isim çıktı
Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) 2 bin yeni işçi alımı için gerçekleştirdiği kurada yabancı uyruklu bir kişinin isminin çıkması üzerine ortalık karıştı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) 2 bin yeni işçi alımı için Zonguldak Site Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kura çekimine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan katıldı.

İşçi alımı gerçekleştirilen kura çekimine ise protestolar damga vurdu.

SALON BUZ KESTİ

Zonguldak'ta kuraya girmeye hak kazanan 26 bin 54 kişi arasında gerçekleştirilen kurudan Afganistan vatandaşı Gholam Moradi ve Mısır vatandaşı olup sonradan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçen Abdelrahman Abdelattey Kafrelshık adının çıkmasının ardından salon adeta buz kesti.

Kura çekimi için salonda bulunan işçi adayları ve yakınları yaşananları dakikalarca yuhalayarak protesto etti.

TTK’NIN NİHAİ LİSTESİNDEKİ YABANCI İSİM ÇIKARTILDI

Türkiye Taşkömürü Kurumu, kuru çekiminin ardından yaptığı açıklama ile nihai listede düzenleme yapılarak yabancı kimlik numaralı Gholam Moradi’nin listeden çıkartıldığını duyurdu.

TTK’dan konuya ilişkin yapılan açıklamada “Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü ve bağlı işyerlerinin yeraltı işyerlerinde 4857 sayılı İş Kanununa tabi daimi işçi statüsünde “Pano-ayak üretim işçiliği” sanatında çalıştırılmak üzere, noter tarafından yapılacak olan elektronik kura çekimi yapılacak. İşe girmeye hak kazanacak olan Asıl ve yedek adaylar tespit edilecek.

Zonguldak 1500 işçi alımı için; 13 Ekim 2023 tarihinde saat 14.00’te kamuoyuna ve basına açık olarak Zonguldak Site (Bahçelievler) Spor salonunda Zonguldak 1.Noteri tarafından yapılacak olan elektronik kura çekimine katılacak Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü kayıt yaptıran adayların listesi 5 Ekim 2023 tarihinde kurumumuz web sitesinde yayınlanmıştır.

Ancak Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün 9 Ekim 2023 tarihli yazılarında, ’Gönderilen nihai listelerin tekrar incelenmesi sonucunda listenin 10 bin 502. sırasındaki 99***** kimlik numaralı Gholam Moradi’nin 9.8.2009 tarih ve 27314 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4.Maddesinin 1. Fıkrasının (a) bendinde belirtilen başvuru şartların taşımadığı tespit edildi. İlgili kişi nihai listeden çıkarılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.