İş görüşmesinde sakın bunları söylemeyin 'Uzmanı en etkili tüyoyu verdi'

İş görüşmesinde sakın bunları söylemeyin 'Uzmanı en etkili tüyoyu verdi'
İşe girmek isteyen milyonlarca kişinin mutlaka bilmesi gereken detayları işe alım uzmanı paylaştı.

İyi bir işe girmek için personel alım ilanlarına başvurularını yapan kişilerin bilmesi gereken önemli detaylar bulunuyor. Bazı kurulmaması gereken cümleleri bilmek, iş dünyasına iyi bir giriş yapmak için olması gerekendir.

Eğer rakiplerinizin arasından sıyrılmak ve aranan eleman olmak gibi bir niyetiniz varsa, iş görüşmesinde neler yapmanız ya da neleri söylememeniz gerektiğini bilmelisiniz. İşte bu konuda altın değerinde bilgileri ve önerileri FairComp'un CEO'su Nolan Church paylaştı.

is-gorusmesi.jpg

BUNLARI SÖYLEMEYİN

Görüşmeye girip gergin şekilde otururken söylediklerinize dikkat etmeyebilir, böylece elenen adaylar arasında yer alabilirsiniz. İşte bunun olmaması için Chruch, bazı cümleleri kurmanın büyük bir hata olduğunu ve bunlardan kaçınmanız gerektiğini söylüyor.

Örnek vermek gerekirse, insan kaynakları uzmanı kendinizi hangi konularda geliştirebileceğinizi sorduğunda, ona asla “çok çalışkanım” ya da “mükemmeliyetçiyim” gibi cümleler kurmamanız gerekiyor. Her ne kadar kulağa olumlu gibi gelse de bu cümleler karakter kusuru olarak görülebiliyor.

is1.jpg

Bu detayın dışında öte yandan birlikte çalışılan kişilerle ilgili olumsuz konuşmamak gerekiyor. Eski çalıştığınız yerdeki iş arkadaşlarınız hakkında kötü ifadeler kullanmak veya “Bilmiyorum” diye cevap vermek olumsuz görülüyor. Sorumluluk almak, alçakgönüllü olmak, hatalarınızdan ders alıyor görünmek için bunlardan kaçınmak gerekiyor.

SORUNLARI ÇÖZEBİLECEĞİNİZ GÜVENCESİNİ VERİN

Church’a göre; olumsuz ifadeler ve sorumluluğu üzerinizden atan karşı tarafı suçlayıcı anlatımlar yerine sorunlara yaklaşımınız ve çözebileceğiniz yöntemler konusunda örnekler vermeniz gerekir. Bu oldukça önemli bir detaydır.

Öte yandan mülakat sırasında kendinizden emin görünmeniz gerekiyor. İş görüşmesini yapan kişi konuşurken başınızı sallayıp gülümseyerek onaylamanız olumlu bir izlenim bırakacaktır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.