İş Bankası ve Figopara'dan dev işbirliği

İş Bankası ve Figopara'dan dev işbirliği
Figopara ve İş Bankası stratejik ürünlerinin tanıtırken dev işbirliğine imza attılar.

Figopara ve İş Bankası stratejik ürünlerinin tanıtımını gerçekleştirdi. İş Bankası’yla ticari işletmelerinin finans sorunlarını çözecek bir adım gerçekleşti.

Yeniçağ Gazetesi muhabiri Büşra Kapan’ın haberine göre Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran ve Figopara CEO’su Bulut Arukel gerçekleştirdikleri toplantılarda yeniliklerini açıkladı.

İş Bankası’nın Softtech'in açık bankacılık ürünleri TekCep ve TekPOS’unu satın alan Figopara müşterilerin verilerini de alarak nakit akışlarını doğru şekilde yönetebilecek. Bu kapsamda kredi limitlerini anlık verilerle saptanabilecek.

figopara-2.jpg

NAKİT AKIŞLARI NET BİR ŞEKİLDE GÖRÜLECEK

TekCep ve TekPOS gibi açık bankacılık ürünlerini portföyüne ekleyen Figopara, kurduğu Figo Ödeme Kuruluşu AŞ ile Merkez Bankası’na lisans başvurusu gerçekleştirmişti. Açık bankacılık hizmeti sağlayacak olan Figopara yeni nesil finans platformuna giriş yapmış olacak. Figopara İş Bankası’yla gerçekleştirdiği stratejik anlaşma ile ticari işletmelerin fatura bilgileri üzerinde değerlendirme yaparak, satın alma işlemlerine yön verecek.

Ticari işletmelerin farklı bankalardaki ticari hesaplarını, hesap hareketlerini ve birden fazla bankadaki POS hareketlerini tek bir ekrandan sağlayacak.

İŞ BANKASI GENEL MÜDÜRÜ’NDEN AÇIKLAMA

Toplantı sonrası Türkiye Ekonomisi hakkında açıklamada bulunan İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, enflasyon konusunda iyimser olduğunu söyledi. Aran’a göre aylık bazda yüzde 3’lük seviye muhafaza edilmesi durumunda düşüşün net bir şekilde görüleceği belirtildi.

hakan-aran.jpg

İŞ BANKASI FİGOPARA’DAKİ YATIRIMINI ARTIRDI

İş Bankası Figopara’daki satın alma ile mevcut yatırımlarını da artırdı. Son satın almayla birlikte şirkete 1 milyon 250 dolarlık hisse karşılığı sağlanmış olurken, yüzde 3,43’lük bir ortaklık gerçekleşti.

FİGOPARA CEO’SUNDAN AÇIKLAMA

Figopara Kurucu Ortağı ve CEO’su Koray Bahar, yaptığı açıklamada, satın alma ile müşterilerin tüm nakit akışlarını görebilecekleri bir yapıya doğru gittiklerini söyledi. Ticari işletmelerin finansal süreçlerini ileriye yönelik tahminleriyle finansal datalarını tek bir platformda toplayacaklarının altını çizen Koray Bahar, 10 binden fazla işletmeye hizmet vereceklerini belirtti. Koray büyük hedef olarak 100 bin işletme olduğunu ise aktardı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.