Instagram o soruya cevap verdi

Instagram o soruya cevap verdi
Instagram birçok kullanıcının merak ettiği algoritma ile ilgili sorulara cevap verdi.

Dünyada milyonlarca kullanıcısı olan Instagram'da en çok merak edilen konu, kullanıcıların karşısına çıkan gönderilerin nasıl kategorize edildiği ve hikayelerdeki sıralamanın neye göre belirlendiği. Herkesin merak ettiği bu sorulara yanıt Instagram CEO'su Adam Mosseri tarafından geldi.

Instagram algoritması; geçmiş görüntüleme, etkileşim sıklığı, yakınlık, kullanıcı etkinliği, etkileşim geçmişi, gönderinin popülerliği ve gönderi sahibinin popülerliği ile bağlantılı çalışıyor.

Geçmiş görüntüleme hikayelerdeki sıralama için en kritik faktördür. Kullanıcının hikayelerine ne kadar baktığınız, hikayelerdeki sıralamanızı belirliyor.

Etkileşim sıklığı ise hikaye gönderen kullanıcı ile veya hikayenize bakan kullanıcı ile ne kadar çok etkileşime girdiğiniz ile ilgilidir.

Yakınlık ise kullanıcıların aile ve arkadaş ilişkilerini tahmin etmeye çalışıyor.

Gönderinin popülerliği ise keşfetinizdeki gönderilerin sıralanmasını etkiler. Popüler olan ve hızlı beğeni ve yorum gibi etkileşim alan gönderiler, keşfetinize düşer.

Gönderinin sahibiyle olan geçmiş ise sizi takibi bırakan kişilerin beğendiği gönderilerin önünüze düşmesini sağlar.

Gönderinin sahibiyle olan bilgiler ise son zamanlarda çok fazla gönderi atan kullanıcıların karşınıza düşmesini sağlıyor.

Kullanıcı etkinliği en fazla hangi reelslerın karşınıza çıktığını etkiliyor. Instagram'da ki etkinliklerinize göre karşınıza çıkan reelslerde farklılık gösteriyor.

Etkileşim geçmisi ise geçmişte etkileşime girdiğiniz hesapların yaptığı reelslerın daha fazla önünüze çıkmasını sağlıyor.

Popüler gönderide ise reelslardaki ses ve görüntüler ne kadar popüler ise o kadar önünüze çıkma şansı artıyor.

Yayın sahibi popülerliği ise Instagram'da popüler olan hesapların reelslerinin önünüze çıkmasını sağlıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.