İlyas Salman TKP'den aday oldu: Halkın soytarısı olacağım

İlyas Salman TKP'den aday oldu: Halkın soytarısı olacağım
Yeşilçam filmlerinin ünlü ismi İlyas Salman, çektiği bir video ile TKP'den milletvekili adayı olduğunu duyurdu. Salman, "Sarayın dalkavuğu değil, halkın soytarısı olacağım" dedi.

EDİTÖR: Canan İSPİR / KAMU SON HABER

Türk sanat dünyasının efsane isimlerinden ünlü tiyatro sanatçısı ve oyuncu İlyas Salman, sanat dünyasından siyasete atıldı. Salman, Türkiye Komünist Partisi''nden (TKP) İstanbul milletvekili adayı oldu.

VİDEOYU TKP PAYLAŞTI

Yaklaşık bir buçuk ay kalan cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde aday olacak isimler bir bir açıklanmaya başladı. Bu kervana TKP''den İstanbul milletvekili adaylığıyla katılan İlyas Salman''ın videosu TKP''nin resmi sosyal medya hesabından paylaşıldı.

"HALKIN SOYTARISI OLACAĞIM"

Adaylığını çektiği bir video ile duyuran Salman''ın sözleri sosyal medyada gündem oldu. Videoya Descartes''tan alıntılamayla başlayan usta oyuncu, Saray''a gönderme yaparak, "Sarayın dalkavuğu değil, halkın soytarısı olacağım" dedi.

Salman''ın videosunda yaptığı açıklama şöyle:

Descartes, bundan yüzlerce yıl önce ''İnsan düşünen hayvandır'' demiş. Descartes, çok geç kalmış bir düşünür. 21. yüzyılda insan, seçmesini bilen bir hayvandır. Şöyle düşünüyorum: Dünyada en çirkin kokan şey, saklanan düşüncedir. Para bile saklandığı zaman kokar, ama saklanan düşünce kadar pis kokamaz. Mezara götürülen düşüncenin de kimseye faydası yoktur. Bu seçimlerde Türkiye Komünist Partisi''nden milletvekilliğine adaylığımı koydum. Size bir tek söz verebilirim: Sarayın dalkavuğu değil, halkın soytarısı olacağım. Söz!

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.