İlk etap tamamlandı '10 bin 337 konut teslimi Aralık’ta'

İlk etap tamamlandı  '10 bin 337 konut teslimi Aralık’ta'
Kahramanmaraş’ı yıkan 6 Şubat depremleri sonrası yapımına başlanan depremzede konutlarının teslimine Aralık ayında başlanacak. İlk etapta 10 bin 337 konut teslim edilecek.

Türkiye’yi derinden sarsan 6 Şubat tarihli depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ta deprem konutlarının yapımı henüz tamamlanmadı. Ancak ilk etapta 10 bin 337 konut tamamlanarak Aralık ayı içerisinde anahtar teslimi gerçekleştirilecek.

aw088714-01.jpg

ANAHTAR TESLİMİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Asrın felaketi niteliğindeki 6 Şubat depremlerinin merkezi Kahramanmaraş’ta evsiz kalan depremzede vatandaşlar için konut yapımına başlanmıştı. Etap etap gerçekleştirilecek konut yapımının ilk etabının tamamlanmasına az bir süre kaldı.

İlk etap tamamlandığında Aralık ayı içerisinde hak sahiplerine 8 bin 568 konut ve bin 769 köy evi tesliminin gerçekleştirileceği Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından açıklandı.

İlk etapta yapımı tamamlanan ve teslime hazır hale gelen konutların içerlerine eşyalar yerleştirildi. Son düzenlemelerin yapıldığı deprem konutları havadan dronla da görüntülendi.

aw088714-02.jpg

İL GENELİNDE TOPLAM 72 BİNDEN FAZLA YAPI BİTİRİLECEK

Yapımına başlanan depremzede konutlarının birkaç etapta tamamlanması bekleniyor. İlk etabı Aralık ayında teslim edilecek konut ve köy evinin diğer etaplarının ne zaman tamamlanacağı ve evsiz kalan depremzedelere teslim edileceği henüz belli değil.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından açıklanan bilgilere göre il genelinde toplam 72 bin 365 konut ve köy evi yapılarak sahiplerine teslim edilecek.

aw088714-03.jpg

ŞEHİR MERKEZİNE KONUT VE İŞ YERLERİ YAPILACAK

Şehrin ticaretinin eski haline dönmesi, şehrin düzenlenmesi amacıyla Kentsel Tasarım Projesi çalışmaları başlandı. Yapılan bu çalışmayla birlikte şehir merkezine 10 binden fazla konut ve işyerleri yapılacağı öngörülüyor.

Kentsel Tasarım Projesi alanı içerisinde depremzedelerin hak kaybının olmayacağının bilgisi de verildi. Kişilerin sahip oldukları iş yerlerinin ve konutların tekrar yapılandırılırken aynı sayıda kalacağı öğrenildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.