İktidarın emekliler için indirim planı sızdı İşte emekli yılı projesi

İktidarın emekliler için indirim planı sızdı İşte emekli yılı projesi
2024 yılında emekli maaşları 10 bin liradan daha düşük olan ve açlık sınırının altında yaşamak zorunda kalan emekliler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Emekliler Yılı' ilan etmişti.

"Emekliler Yılı" olarak ilan edilen 2024 yılında, emeklilerin hayat kalitesini yükseltmek için bir dizi proje hayata geçiriliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan bilgi notuna göre, emeklilere öncelik ve ayrıcalık sağlayan projeler arasında ekonomik ve sosyal destek hizmetleri, sosyal devlet anlayışını yansıtan olumlu düzenlemeler yer alıyor.

Bu projeler sayesinde emeklilerin ekonomik güvencesi, sosyal katılımı ve yaşam memnuniyeti artırılması hedefleniyor.

EMEKLİLER İÇİN YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

Proje sayesinde emeklilerin sosyal hakları daha da iyileştirilecek ve hayatlarını kolaylaştıracak birçok hizmet sunulacak.

Emeklilerin yaşam kalitelerini yükseltmek için sağlık, eğitim, kültür, ulaşım gibi alanlarda özel fırsatlar ve indirimler sağlanacak. Emeklilerin görüşleri de dikkate alınarak karar verme mekanizmalarına katılımları sağlanacak. Emeklilerin deneyim ve bilgileri de değerlendirilerek daha verimli ve kalıcı çözümler geliştirilecek.

EMEKLİYE AYRICALIK SAĞLANACAK

Emeklilik döneminde de sosyal ve sağlıklı kalmak isteyenler için birçok fırsat sunan bir program başlatıldı. Bu program sayesinde emekliler, kamu kurumları, bankalar ve özel sektörle yapılan protokollerle birçok hizmetten öncelikli, ayrıcalıklı ve indirimli olarak yararlanabilecekler.

Program ayrıca emeklilerin sosyal aktivitelere katılımını teşvik ederek, emeklilik hayatlarını daha keyifli ve verimli geçirmelerine yardımcı olacak. Emeklilerin toplumla bütünleşmesi için "emekli buluşmaları" düzenlenecek. Bu buluşmalarda emekliler hem kendi aralarında hem de çalışma hayatındaki gençlerle tecrübelerini paylaşabilecekler.

Emekli olan kişilerin mesleki ve teknik bilgilerini yeni nesillere aktarmaları için bir fırsat sunulacak. Emekliler, işe yeni başlayanlar veya işbaşı eğitim görenler ile dijital bir ortamda buluşarak danışmanlık yapabilecekler. Böylece emekliler hem yaşam boyu öğrenmeye devam edecek hem de gençlere rehberlik edecekler. Bazı sektörlerde bu uygulama pilot olarak hayata geçirilecek.

Emeklilerin mesleki deneyimlerini paylaşabilecekleri bir dijital platform kurulacak. Bu platform, meslek seçimi yapmak isteyen veya mesleğinde ilerlemek isteyen gençlere yardımcı olacak. Emekliler, platform üzerinden gençlere mesleki tavsiyeler verebilecek, sorularını yanıtlayabilecek ve kariyer planlamalarına katkı sağlayabilecekler. Bu sayede emekliler, topluma değerli bir hizmet sunarken, gençler de emeklilerin tecrübelerinden faydalanacaklar.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.