İktidara yakın Cem Küçük açıkladı 'Emeklilere seyyanen zam verilecek mi

İktidara yakın Cem Küçük açıkladı 'Emeklilere seyyanen zam verilecek mi
Emekliye yapılan zammın ardından gözler emeklilere yapılacak olan seyyanen zamma çevrilmiş durumda.

Enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklilerine verilecek zam miktarı belli oldu. Buna göre en düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu.

Emekli maaşında oranın kesinleşmesinin ardından ek zam gündeme gelmişti. Ek zamla birlikte en düşük emekli maaşının yüzde 42,6'ya yükselecek.

Bir diğer taraftan emeklilerin beklediği bir diğer haber ise seyyanen zammın yatıp yatmayacağı konusu.

İktidara yakın gazeteci Cem Küçük'ün yaptığı açıklamaya göre, yerel seçimlerden önce emeklilerin hesaplarına yatması beklenen seyyanen zam iptal edildi.

Küçük açıklamasının devamında; "Artık emekli işi kapandı onu söyleyelim. Benim görüşüm o bitti artık. Doğru yanlış artık önümüze bakalım. Bu konuyu çok konuştuk, çok tartıştık. Artık olan oldu diyelim. Yapılan yapıldı. Kararı artık millet verecek" diye konuştu.

Emekliler ise hükümetin aldığı bu karardan bir önce vazgeçmesini ve zammın yapılmasını talep ediyor.

Emekliler, "Seçimlerden önce emeklilere seyyanen zam yapılmasını bekliyorduk. Ancak Cem Küçük'ün açıklamaları bizi hayal kırıklığına uğrattı. Hükümetten bu kararından vazgeçmesini ve seyyanen zam yapılmasını talep ediyoruz" ifadelerine yer verdiler.

Ekonomik zorlukların ve sıkıntıların günden güne arttığı günümüzde emekliler yapılan 10 bin TL'lik zammın yetersizliği dile getirerek hayat zorluluğu içerisinde seyyanen zammın yapılmasını istediklerini dile getirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.