Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mehmet Eyüp Yardımcı

Mehmet Eyüp Yardımcı

Yazar

İkinci haftaya doğru giderken

Şüphesiz ki! Türkiye''de spor denince ilk akla gelen futboldur. 7''den 70''e yaş sınırlarını aşan geniş bir kitleye hitap eden bir temaşa sanatı…

En gözde takımların maçları her zaman ilgi çekmiştir hatta bunun üzerine çokça da "Geyik Muhabbetleri" dönmektedir "Hangi takım daha çok taraftara sahiptir?" diye. NG Araştırma''nın "Türkiye Süper Ligi 2022/2023 Sezonu Tahminleri" araştırmasına göre futbolsever kitlenin tercihleri;

"Araştırmaya göre futbol severlerin önemli bir kısmını "3 Büyükler" olarak adlandırılan İstanbul takımlarının taraftarları oluşturuyor.  Katılımcıların yüzde 37''si Galatasaray''lı, yüzde 31''i Fenerbahçe''li ve yüzde 19''u Beşiktaş''lı. Anadolu kulüplerinin en çok katılım gösteren taraftarlar ise yüzde 4 ile Trabzonspor oldu. Geriye kalan yüzde 9''luk taraftar ise diğer takımları destekleyenlerden oluşmuş."

Şampiyonluğa en yakın kim sorusunun cevabı;

"Fenerbahçe yüzde 39''luk oranla şampiyonluk yarışında öne çıkıyor. Trabzonspor yüzde 16 ile Fenerbahçe''yi takip ederken, Galatasaray yüzde 15 ile 3. Favori" görülmüş.

Hangi takımlar küme düşer sorusu ise;

"Sezon başı itibariyle katılımcıların yüzde 29''u ligin yeni ekibi Ümraniyespor''un küme düşmeye en yakın aday olduğunu belirtirken, yüzde 15''i ise Giresunspor''un ligde tutunamayacağını belirtiyor. Yüzde 7''lik oy oranlıyla 3. aday ise İstanbulspor oldu."

Peki hâlâ transfere ihtiyaç var mı sorusunun karşılığı;

"Galatasaray yüzde 35''lik oranıyla en çok transfer ihtiyacı olan takım olarak görülüyor. Fenerbahçe yüzde 15, Beşiktaş yüzde 11''lik oranlarıyla Galatasaray''ı takip ediyor."

En başarılı teknik direktör kim olur sorusu;

"Fenerbahçe''nin dünyaca ünlü yeni teknik direktörü Jorge Jesus, yüzde 24''lük oy oranıyla katılımcıların en büyük adayı durumunda, Okan Buruk yüzde 22''lik oranıyla 2. sırayı alırken, geçtiğimiz sezonu şampiyon tamamlayan Trabzonspor''un çalıştırıcısı Abdullah Avcı, yüzde 10 ile 3. sırada. Beşiktaş''ın teknik direktörü Valerien İsmael yüzde 9, genç çalıştırıcı Emre Belözoğlu, yüzde 8 ve uzun yıllardır Sivasspor''u çalıştıran Rıza Çalımbay, yüzde 7''lik oranlarıyla diğer öne çıkan teknik direktörler oldu."

Evet araştırmalar böyle sonuçlar verirken, geride bıraktığımız ilk haftanın ardından tablo şöyle belirlendi;

Sezonun ilk haftasını bay geçen takım Hatayspor olurken diğer oynanan karşılaşmalarda toplam 27 gol atılırken tak karşılaşmada gol sesi çıkmadı o da;

MKE Ankaragücü - Arabam.com Konyaspor maçı…

Atılan 27 golün 4''ünde yerli futbolcuların adı var;

Deniz Türüç (Medipol Başakşehir)

Gökhan İnler (Adana Demirspor)

Erencan Yardımcı (Alanyaspor)

Efkan Bekiroğlu (Alanyaspor)

Sezonun ilk haftasının en çok gol atılan karşılaşmaları;

Fenerbahçe A.Ş. 3 - 3 HangiKredi Ümraniyespor

Vavacars Fatih Karagümrük 2 - 4 Alanyaspor

Bitexen Giresunspor 2 - 3 Adana Demirspor

Medipol Başakşehir FK  4 - 0  Kasımpaşa A.Ş. oldu.

MKE Anakaragücü %89''luk başarılı pas oranını yakalayan takım olurken,

Medipol Başakşehir %85

Beşiktaş A.Ş. %84

Galatasaray A.Ş. %83

Gaziantep Fk %82

Adana Demirspor %82

Vavacars Fatih Karagümrük %82

İstanbulspor %81

Alanyaspor %81. (Bu istatistik verilere baktığımızda, maç sonuçları ele alındığı zaman İstanbulspor, MKE Ankaragücü, Vavacars Fatih Karagümrük takımlarının, başarılı sonuca neden ulaşamadığı ayrıca incelenmelidir.)

İlk haftanın asist kralı ise Alanyaspor''dan Efecan Karaca olmuş…

Futbolseverler olarak şuna kesinlikle hazır olun, ligin ilk perdesi kapanmadan birçok teknik direktör görevini bırakmış olacak. Hem de hadi canım(!) olmaz diyeceğiniz isimler de dahil…

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları