İkinci el araç alırken dikkatli olun IBAN ile dolandırıcılık hamlesi

İkinci el araç alırken dikkatli olun IBAN ile dolandırıcılık hamlesi
Araç alım satımı yaparken dikkatli olunması gerekiyor. Dolandırıcılar, sahte IBAN numaraları vererek vatandaşları mağdur ediyor.

Yeni yılın gelmesiyle birlikte ikinci el araç piyasasında hareketlilik yaşanıyor. Ancak bu durum bazı kötü niyetli kişilerin de iştahını kabartıyor. Son zamanlarda ortaya çıkan yeni bir dolandırıcılık yöntemi, noterlerin ve vatandaşların gözünden kaçmıyor. Bu yöntemde, dolandırıcılar araç almak isteyen kişileri başka hesaplara para yatırmaya zorluyor. Bu şekilde hem aracın sahibini hem de alıcıyı mağdur ediyorlar. Bu tür tuzağa düşmemek için sektörün uzmanları, vatandaşlara dikkatli olmalarını ve araç alım-satım işlemlerini güvenilir kanallardan yapmalarını tavsiye ediyor.

1538805.jpg

ARACI ALAN KİŞİ İLE PARAYI GÖNDEREN FARKLI

Aracı satın alan kişi ile parayı yatıran kişi aynı kişi değilmiş. Araç Satış Temsilcisi Sercan Oktay, bu durumun vatandaşların farkında olmadan dolandırıcılığa kurban gittiklerini gösterdiğini belirtti. Oktay, "Aracın noter işlemleri bittikten sonra parayı yatıran kişi ortaya çıkıyor. 'Ben size araç için para gönderdim ama siz aracı bana teslim etmediniz' diyerek vatandaştan hakkında suç duyurusunda bulunuyor" dedi.

Sercan Oktay, araç alımı sırasında dolandırılmamak için dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı. Oktay, dolandırıcıların hem alıcı hem de satıcı rolüne büründüğünü belirterek, "Dolandırıcılar, araç sahibi ile alıcıyı birbirine bağlayıp, aracılık yaptıklarını söylüyorlar. Sonra alıcıya, araç sahibiymiş gibi başka bir IBAN numarası veriyorlar. Alıcı parayı o hesaba yatırınca, dolandırıcılar ortadan kayboluyor. Aracın gerçek sahibi ile alıcı arasında sorun çıkıyor" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.