İkinci el araç alacaklar dikkat! Yüzde 39 arttı

İkinci el araç alacaklar dikkat! Yüzde 39 arttı
Çip krizi ve döviz kurundaki hareketlikten ikinci el otomotiv sektörü etkilendi.

Çip krizi, döviz kurlarındaki artış ve Rusya Ukranya arasındaki kriz otomobil sektörünü etkiledi. Sektördeki bu gelişmelerin ardından vatandaş ikinci el otomobile yöneldi ve satışlar artmaya başladı. Satışlarda mart ayına kıyasla yüzde 29, geçen yılın nisan ayına kıyasla yüzde 34 ve son 3 yılın ortalamasına bakıldığında ise yüzde 39 artış kaydedildi. Fiyatlar ise ortalamada yüzde 4 arttı.

YÜZDE 39 ARTIŞ

Indicata''nın ikinci el online pazar raporundan derlediği verilere göre, Türkiye ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında geçen ay 191 bin 401 (ilandan tamamen kaldırılan araçlar satılmış kabul edildiğinde) satış gerçekleşti. Satışlarda mart ayına kıyasla yüzde 29, geçen yılın nisan ayına kıyasla yüzde 34 ve son 3 yılın ortalamasına bakıldığında ise yüzde 39 artış kaydedildi.

EN FAZLA SATIŞ

Geçen ay iller bazında bakıldığında en fazla ikinci el otomotiv satışı yüzde 28 pay ve 53 bin 444 satışla İstanbul''da gerçekleşti. İstanbul''u, yüzde 8 pay ve 15 bin 193 satışla Ankara, 10 bin 555 satış ve yüzde 6 payla İzmir izledi.(AA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.