Saadet ve Gelecek'ten birleşme kararı: Meclis'in 6. grubu kuruldu

Saadet ve Gelecek'ten birleşme kararı: Meclis'in 6. grubu kuruldu
Saadet Partisi ve Gelecek Partisi birleşme kararı aldıklarını duyurdu. İki partinin genel başkanları, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi Genel Merkez binasında açıklamalarda bulundu.

İki partinin başkanları, söz konusu birleşmeye ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

14 Mayıs seçimleri sonrası ortaya çıkan karamsar tabloyu dağıtmak ve en önemlisi de iktidarın yanlışlıkları karşısında TBMM'nin denetim gücünü artırmak üzere iki parti olarak çok önemli bir adım attık. Gelecek ve Saadet Partisi milletvekilleri ortak bir grup çalışması içine girecekler. Görüş ayrılıklarımız doğaldır. Şu andaki atmosfer bir araya gelmeyi ve iş birliği yapabilmeyi, ortada söz konusu olan dağınıklığı gidermeyi zorunlu kılıyor. İnşallah önümüzdeki hafta ilk grup toplantımızı da birlikte yapacağız.

Karamollaoğlu'nun açıklaması ise şöyle:

Grup olmadan yapılan çalışmalar çok zayıf kalıyor. Onlar da bir fedakarlıkta bulundular. Türkiye çapında çok daha eskiden beri teşkilatlanmış bir yapıya sahip olduğumuz için bizim amblemimiz altında TBMM altında grup oluşturmaya karar verdik. Meclis'te en ciddi ve verimli çalışmaları yapan grup inanıyorum ki bu grup olacak. Fikirlerde bazı farklılıkların olmasını bakış açısına göre değerlendirmek mümkün. Bunu bir çatlak vesilesi olarak görmek de mümkün bir zenginlik olarak da görmek mümkün. Farklı kanaatlerin olması birlikte çalışıldığı sürece büyük bir zenginliktir diye düşünüyorum.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.