Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mehmet Eyüp Yardımcı

Mehmet Eyüp Yardımcı

Yazar

İki arada, bir derede

Bir masanın etrafına dizilmiş oturanlar dikkatli ve sessizce bakıyorlardı "Mavi Gömlekli" adama. Mavi gömlekli adam sigarasını çıkardı, çakmağıyla yaktı sonra derin bir nefes çekip dikkatli ve sessizce kendisini izleyenlere "Nerede kalmıştık?" diye sordu.

Derin sessizliği yine kendisi bozdu o unutulmaz repliği söyleyerek "Hayat futbola fena halde benzer." "Futbol şahsi beceri gerektirir ama aslında toplu oynanan yani insanların bir takım halinde oynadıkları oyundur"...

Sonrası "Dar Alanda Kısa Paslaşmalar" sinema tarihimizdeki unutulmazlar arasında yerini alır.

Keyifsiz futbol ligimizin verilen arası, oynanan futboldan daha keyif verir halde çünkü hayal de olsa transfer isimlerini duymak, sahada onları sevdiğimiz renkler ve arma altında koştuğunu düşünmek, damarda yayılan uyuşturucu gibi, futbolseveri bulutlar üzerinde gezdiriyor.

İki arada, bir derede futbolun içinde gidip geliyoruz vesselam.

Futbolsuz geçen zamanlarda ne oldu peki?

"Ben futboldan ayrı kaldığımda, ağzından emziği alınmış bebekten farkım kalmaz" sözünü futbol duvarına yazmış bir dönemin "Bonus Kafalı" muhteşem Hollandalı golcüsü Ruud Gullit, zamana karşı koyamadığı için "o eski halimden eser yok şimdi" şarkısı dilinde, biraz da kafasının sağında ve solunda sargı bezleri ve onu tutan bandana ile o AVM senin, bu AVM benim İstanbul'u gezen Araplara özenip saç ektirmeye İstanbul'a geldi.

Ne diyelim "lüle saçlarıyla" ona mutluluk dilemekten başka.

Saha kenarında top topladığı zamanlardan, Galatasaray kaptanlığına giden yolu, İspanya'da Atletico Madrid'e oradan da "Estadi del Futbol Club Barcelona" resmi adı nam-ı meşhur Camp Nou'ya düşen Arda Turan, zor çıktığı futbol yolculuğunun zirvesinden çabuk inerek, değer kaybederek, yaşadığı travma ile kimi zaman eline silah alarak, futbolun dervişi olmaktan uzak eriyip gitti.

Arda belki de futbol serüveninin kendince en güzel son sözünü yazmak istercesine gözünü ve gönlünü Galatasaray'a çevirdi.

Elini öptü, bir zamanlar laf söylediği Fatih Terim'in.

Ve anlı şanlı medya üç perdelik oyunun son perdesini, her gün usanmadan servis edip, merak uyandırmaya devam etti, ediyor.

Futbolseverlerin bir kısmı "Arda Nereye Koşuyor?" derken

Bir kısmı da "Nereye koşarsa koşsun, Galatasaray'a koşmasın" fikrinde.

Kimin nereye koştuğunu, kimin sözünün daha geçerli olduğunu futbol serüveni tekrar başladığında göreceğiz.

Peki transferler! Orasına çok takılmayın...

TFF, Bütçe Harcama Limitlerini açıkladı.

Fenerbahçe çizmeyi aşmış, Beşiktaş (Kulüp beyanıyla) 2 milyon liralık hakka sahip, Galatasaray ise limit sıkıntısı olmadan hareket ediyor.

Futbol fena halde hayata benzer dedik satırlarımızın başında işte en güzel örnek "Kredi borcunu, kredi çekerek ödeyen yurdum insanı gibi" kulüpler de önlerindeki limit gerçeğiyle üç aşağı, beş yukarı aynısını yapıyor.

İki arada, bir derede kalmak kara talihi futbolumun...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları