İETT'den ücretsiz ulaşım açıklaması: 65 yaş üstü merakta

İETT'den ücretsiz ulaşım açıklaması: 65 yaş üstü merakta
Özel Halk Otobüsleri ayın sadece 4 günü ücretsiz yolcu taşıyacak. Peki bu uygulama İstanbul'da geçerli olacak mı? İETT Genel Müdürü konu ile ilgili açıklama yaptı.

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği, Türkiye genelinde aralarında 65 yaş üstünün de bulunduğu 18 yolcu grubunu her ay yalnızca 4 gün ücretsiz taşıma kararı aldı.

Ücretsiz ve indirimli yolcu oranının "yüzde 70'i geçtiğini" iddia eden otobüsçüler "her şeyi göze alarak", "ücretsiz yolculuk hakkı" sahiplerini tüm ülkede araçlara bindirmeyeceklerini ilan etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın verdiği desteğin 2 günlük ücretsiz yolcu taşıma maliyetlerini karşıladığını bildiren birlik artan maliyetler karşısında ücretsiz yolcu taşıyamayacaklarını aktardı.

asdasdasdasd.jpg

Türkiye genelinde uygulanacak olacak olan karar, şehit ve gazi aileleri ile emniyet ve basın mensuplarını kapsamadığı belirtildi.

Kararın ardından ise akıllara İstanbul'da 65 yaş üstüne ulaşımın ücretsiz olup olmayacağı geldi.

Konuyla ilgili ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan İETT Genel Müdürü İrfan Demet, İstanbul'da 65 yaş ve üstü yolcuların ücretsiz taşınmaya devam edeceğini belirtti.

Demet şunları söyledi:

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun ulaşım vizyonuyla uygulamaya koyduğumuz, Özel Taşımacılık İşletim Sistemi (ÖTİS) sayesinde, ücretsiz taşınan yolcuların maliyetleri İBB tarafından karşılanmakta olup; yolcularımıza ve halk otobüsü işletmecilerine mağduriyet yaşatılmamaktadır. Dolayısıyla; Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliğinin (TÖHOB), 4736 Sayılı Yasa Kapsamında ücretsiz taşınma imtiyazına sahip yolcu guruplarını; tüm illerde faaliyet gösteren halk otobüslerince taşımak istememelerine yönelik açıklama ve uygulamaları İstanbul'da uygulanmayacaktır”

sasdsdadsads.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.