Futbolcular o numarayı giyemeyecek: İşte sebebi

Futbolcular o numarayı giyemeyecek: İşte sebebi
İtalya İçişleri Bakanlığı ve İtalya Futbol Federasyonu tarafından alınan karara göre, futbolcuların 88 numaralı forma giymesi yasaklandı.

Canan İSPİR/KAMU SON HABER

İtalya İçişleri Bakanlığı ve İtalya Futbol Federasyonu, futbolculara ilişkin bir karar aldı. Karara göre, oyuncular bundan sonra 88 numaralı forma giyemeyecek.

İŞTE SEBEBİ

İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Piantedosi, İtalya'da özellikle Nazi Lideri Adolf Hitler'i övmek için 'Heil Hitler' selamına ithafen İtalyan alfabesinin 8. harfi olan 'H'ye karşılık 88 sayısının sembol olarak kullanılması gerekçesiyle futbolcuların bu numarayı almalarının yasaklandığını belirtti.

88'E İZİN YOK

Piantedosi, futbolcuların "88" numarasını alması dışında futbolda, taraftarların da Nazizim'i çağrıştırabilecek sembolleri kullanılmasının yasaklandığını açıkladı.

Öte yandan, maç sırasında taraftarların antisemitik tezahüratlar yapılması halinde hakem maçları durdurulması gibi yaptırımlar getirilecek.

İKİ FUTBOLCUNUN FORMA NUMARASI DEĞİŞECEK

Söz konusu karardan halihazırda İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) oynayan iki oyuncu etkilenecek. Atalanta'da forma giyen Mario Pasalic, Lazio'da top koşturan Toma Basic yeni sezondan itibaren forma numarası olarak "88"i alamayacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.