Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mehlika Figen Yazar

Mehlika Figen Yazar

Sonsuz Bilinç

İçimizdeki şifa gücü

Bu hafta sizlere bedenimizin içinde, hissiyattan tutun da duygular ve hastalıkların nasıl olduklarını ve bunların nasıl şifalanacağından bahsetmek istiyorum. Bu sözcüklerin bedenimizdeki anlamları, sandığımızdan çok daha büyük. Nasıl mı? Gelin örneklerle sizlere anlatmaya çalışayım.

Mesela bazı günler kendimizi kötü hissettiğimiz anlar olur. Bu hissiyat bazen gövdemizde, bazen başımızda, bazen de sırtımızda yoğun bir ağırlık şeklinde kendini gösterebilir. Hissettiğimiz bu olumsuz yoğunluk, bir duygunun bedenimizden fışkırmasına da neden olabilir. Üzüntü, öfke, yorgunluk, kızgınlık, şaşkınlık… gibi…

Bir de daha kronik olarak hissettiğimiz hissiyatlar vardır. Bu hissiyatlar zamanla hastalıklara da neden olabilir. Baş ağrısından tutun kansere kadar. Yani tüm bunların kaynağı durumlara nasıl baktığımızla ilintilidir aslında. Çünkü bakış açımız bizim realitemizi oluşturur ve bedenimiz biz nasıl bakarsak ona göre tepki verir. Sonuç tabii ki ortada. Hastalıklar, stres, üzüntü, depresyon gibi semptom belirtileri gibi yaşam kalitemizi düşüren durumlar.

Peki çözüm ne? Tabi ki eğer bedenimizde hastalık gibi belirtiler varsa tıbbi yardım alabiliriz. Ancak bir de bu durumların çözümü için zihnimizde şifalandırma gücü olduğunu bilsek acaba ruhen kendimizi nasıl iyileştirebiliriz? Elbette ilk başta kendinize gerçekten bunları iyileştirebileceğimize inanmakla başlayabiliriz.

Sonrasında örneğin başınız ağrıyor. Ağrıyan bölgeye odaklanın. O bölgedeki ağrıyı somutlaştırmak için birazcık hayal gücünüzü kullanın. Mesela nasıl bir forma sahip? Yuvarlak mı? Kare mi? Yoksa bir cisim mi? Bu tamamen sizin sınırsız hayal gücünüzle tanımlayacağınız bir imgeleme olabilir. Daha sonra  "bu form ne renk?" diye sorun kendinize. Bu da aynı şekilde sizin sınırsız hayal gücünüzle, yaratıcılığınızla  bulacağınız herhangi bir renk olabilir. Daha sonra artık ağrı tanımını somutlaştırdığımıza göre sıra, bu durumu sol beynimizin mantıksal kısmında onaylattırabiliriz. Artık bu ağrıyı özgürleştirmek daha kolaylaştı.

Bundan sonra yine hayal gücümüze iş düşüyor. Somutlaştırdığımız renkli cismi başımızın her neresindeyse ister nefesimizi verirken istersek de bir şekilde başımızdan bir balon gibi çıktığını hayal ederek bir diğer adıma geçebiliriz. O cisim başımızdan çıkarken bedenimizin rahatladığını ve hafiflediğini hissedelim. Bedenimizden çıkarttığımız bu cismi, ister gökyüzünde gözden kayboluncaya kadar yukarıya uçurun ya da isterseniz bir balon gibi havada patlatın. Hangisini seçerseniz seçin bir şekilde o cismi kendinizden özgürleştirin. İşte tüm bunları hissederken, yaptığınız bu yöntem sayesinde başınızda her hangi bir ağrının kalmadığını da görebilirsiniz.

Aslında bu anlattığım tekniğin adı NLP (Neuro Linguistic Programming-=Sinir Dili Programlanması) dediğimiz bir bilinçaltı temizleme yöntemidir. NLP,  yüksek performans stratejilerinin modellenmesi neticesinde geliştirilmiş bilgi, yöntem ve araçlar topluluğudur.(İnternetten bakınız "NLP Nedir?")

İşte bunun gibi bedenimizde duygusal travmalar, stres, kızgınlık, öfke, ya da herhangi bir hastalığı bu ve bunun gibi yöntemlerle zihnimizdeki  bahsettiğim bu olağanüstü yeteneklerimiz sayesinde düzeltebilir, çözümleyebiliriz. Çünkü her zaman şifa içimizden gelir. Yeter ki inanalım ve istikrarlı bir şekilde eyleme geçelim. Sağlıklı günler diliyorum. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları