Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mehmet Eyüp Yardımcı

Mehmet Eyüp Yardımcı

Yazar

İçimizdeki Katarlılar

Bu zamanın tekno altyapılı "Z" kuşağı pek bilmez, bir dönem tek kanallı tv'mizin müzik programlarında bolca çalınan türküsü vardı;

 

Telli sazdır bunun adı

Ne ayet dinler ne kadı

Bunu çalan anlar kendi

Şeytan bunun neresinde

 

Sözleriyle başlayan…

 

Bu türkü sanırım şu anki dönemin kulüp başkanları, futbolu yönettiğini zannedenler için çalınsa "cuk diye!" yerine oturur.

 

Futbolu yönetemedikleri için batan kulüpleri kurtarabilmek adına her türlü şeytanlık bunlarda. Ne imiş efendim geçmişte şampiyonluğu olan kulüpler daha çok para almalı imiş! Dünyanın önde giden liglerinden hangisinde bu sistem var? Onlar kalite olarak senden bin kat daha iyi iken, sen kimsinde böyle bir şeyi talep ediyorsun…

 

Futbolun teknik adamlık kısmı için para verip (bu parada öyle az para değil hani, birde verdin bu kadar parayı iş bulma imkânın yok o da ayrı!) Pro lisans almış bi'dünya teknik adam var ama bakıyorsun takım başındakilere, bildiğiniz daha dün futbolu bırakmış isimler. Peki bunlar nasıl kenarda duruyor? Bunlara hesap soran yok mu? Teknik adamların bir derneği var, buradakiler uyuyor mu? Yoksa onlarda bir gün gelir bizde sebepleniriz diye mi bekliyorlar?

 

Kulüp başkanları, belli sayıda heyet oluşturup yönetime geliyorlar ama o yönetimdekilerden kaçının sesi çıkıyor? Her işe başkan karar verecek ise, o arkadaşların ne işi var? Sadece basında iki resmimiz çıksın, bi'şeklimiz olsun derdindeler mi?

 

Tek başına karar veren başkan, teknik adamı getiren, futbolcu transfer eden, herkese ayrı bi'gider yapan ama sonuçta yeni doğmuş gibi masum bir bebek edasıyla taraftarın önüne, camiasının önüne çıkıp "bize güvenin" diyen.

 

Hangi size güveneceğiz? Çoğul konuşmanın içinde işaret ettiğiniz ben'lik kısmına mı?

 

Nasıl olsa size oluşturduğunuz zararlar için hesap soran yok? Bi'şekilde cebimden veriyorum dediğiniz paralar kulübün borç hanesine de yazılıyor?

 

Yani yarın kulüplerin satışı gerçekleşse bu işin kaymağını yiyecek olanlar "içimizdeki Katarlılar"

 

Evet! Bu beyler sessizce avının enerjisinin iyice tükenmesini bekliyorlar ve çakallarda bir adım geride kendilerine düşecek payın derdinde.

 

Hadi bakalım! Yiyin efendiler, aksırıncaya, tıksırıncaya kadar yiyin…

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları