İblisleri böyle kovuyorlar 'Tüm yaşam faaliyetleri o gün duruyor

İblisleri böyle kovuyorlar 'Tüm yaşam faaliyetleri o gün duruyor
Endonezya'da kötü ruhlara yönelik 1 günlüğüne tüm adada hayat duruyor.

Milliyet'ten Oğuzcan Atış'ın derleme haberine göre, Endonezya, dünyanın en büyük ada ülkesi ve en kalabalık dördüncü ülkesi olarak bilinirken, çoğunluğu Müslüman olan bir nüfusa sahip olmasına rağmen, ülke etnik ve dini çeşitlilik açısından oldukça zengin bir kültürel mirasa ev sahipliği yapılıyor.

Bu zenginlikler arasında Bali Adası'nda kutlanan ve adayı 1 günlüğüne dış dünyadan tamamen izole eden 'Sessizlik Günü' kutlamaları öne çıkıyor.

ekran-goruntusu-2024-03-10-103447.pngEndonezya'nın Bali Adası'nda yaşayan Hindular tarafından kutlanan 'Nyepi Günü' oldukça ilginç detaylara sahip bir etkinlik. 'Sessizlik Günü' olarak da bilinen bu özel gün, adayı tamamen sessizliğe büründürür ve bu nedenle Ngurah Rai Uluslararası Havaalanı da dahil olmak üzere ada genelindeki tüm yaşam faaliyetleri durdurulur.

Turistik özellikleriyle öne çıkan adada hava yolu ulaşımının önemli bir rol oynaması nedeniyle havalimanının kapatılması, birçok uçuşu etkiler ve adayı ziyaret eden turistlerin seyahat planlarını etkiler.

11 Mart Pazartesi günü gerçekleşecek olan 'Sessizlik Günü'nde adada yaşayan binlerce kişi evlerinden çıkmaz ve ışıklarını yakmazken, yollar, havaalanları ve limanlar da 24 saat boyunca acil durumlar dışında kapalı tutulur. İnternet erişimi de kısıtlanır ve kamu hizmetleri durdurulur.

ekran-goruntusu-2024-03-10-103455.png Bu sessizliğin devamını sağlamakla sorumlu olan görevliler, sokaklarda devriye gezerler ve Sessizlik Günü'nün tam anlamıyla kutlanabilmesi için gerekli önlemleri alırlar.

Ngurah Rai Uluslararası Havaalanı da kutlamalar kapsamında 1 gün boyunca sadece kritik görevlere sahip 70 çalışanıyla hizmet verecek şekilde düzenlenir ve sadece acil durumlar için izin verilir. Bu önlemler, adanın geleneksel inançlarına saygı duyulmasını sağlamak için alınır ve hava yolu şirketleri ile turistler önceden bilgilendirilir.

'Sessizlik Günü' kutlamaları, ada genelinde alınan önlemlerin 10 Mart günü öğleden sonra başlamasıyla birlikte resmi olarak başlar ve adada yaşayan Hindular, geleneksel törenlerle bu özel günü kutlarlar. Bu geleneksel törenler, kötü düşüncelerden arınmak ve meditasyon yapmak için bir fırsat olarak görülür ve adada yaşayanlar, iblisleri ve kötü ruhları farklı yerlere göndermeye çalışırlar. Bu ritüeller, adanın dini takviminde yeni yılın başlangıcından önce gerçekleştirilir ve Hindular için önemli bir dini ritüeldir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.