İBB ekipleri yıkım için Hiranur Vakfı’nda

İBB ekipleri yıkım için Hiranur Vakfı’nda
İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kaçak yapılarının yıkılması için İBB ekipleri harekete geçti. Ekipler vakfın elektrik su bağlantılarını kesti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kaçak yapılarını yıkmak için vakfa geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hiranur Vakfı’nın Sancaktepe Mahallesi, Abdurrahmangazi Mahallesi’nde bulunan ruhsatsız kaçak yapısını 8 Aralık 2022 tarihinde ‘Yapı Tatil Tutanağı’ ile mühürlemişti. Olayın ardından vakıf İBB’ye dava açtı. Büyükşehir Belediyesi, uyarılarına rağmen AKP’li ilçe belediyesinin görmezden gelip müdahale etmediği kaçak yapıları geçen Aralık ayında mühürleyip işlem başlatmıştı.

Mühürleme işleminin ardından Vakıf İstanbul 4. İdare Mahkemesi’ne dava açtı ve  İBB’nin kaçak yapıları “yapı tatil tutanağı tutarak” mühürlemesinin işlemi için yürütmeyi durdurma ve iptal kararı verilmesini talep etti.

Ancak mahkeme 15 Mart’ta Hiranur Vakfı’nın bu talebini “yürütmenin durdurulması için koşulların bir arada bulunmaması” nedeniyle reddetti. Mahkeme kararının ardından

İBB ekipleri bugün harekete geçti . Günün erken saatlerinde harekete geçen İBB ekipleri, günün erken saatlerinde Hiranur Vakfı’nın Sancaktepe’deki binalarının önüne geldi. Kaçak yapılar elektrik ve su bağlantılarını kesilmesi için de İSKİ ve AYEDAŞ ekipleri vakfa geldi.

Çok sayıda İBB ekibi yıkım için vakfın önüne geldi. Kaçak yapıları vakıf, kendi iş makinası ile yıkmaya başladı.

"ÜSTÜ KAPATILAN BİR ALANDAN İBARETTİR"

Birgün’ün haberine göre Hiranur Vakfı''nın avukatı tarafından yapılan açıklamada, yıkım işleminin hukuka aykırı olduğu iddia edildi.

Yapılan açıklama şu şekilde:

"Öncelikle belirtmek isteriz ki, vakfımızın hiçbir alanı kaçak değildir. Bu karalamayı asla kabul etmiyoruz. Nitekim imara ve projeye aykırı denilen yapı, bölge halkının namaz kılmak amacıyla, taziyesini yapmak amacıyla ya da bir toplantı veya sohbet amacıyla üstü kapatılan bir alandan ibarettir. Nitekim bunun da yapı özelliği söz konusu değildir. Bu nedenle yapılan işlemler, bu yönüyle de hukuka aykırıdır. Öncelikle İBB idare tarafından 08.12.2022 tarihli yapı tatil tutanağı gereğince 08.12.2022 tarihinde mühürleme işlemi yapılmıştır. İBB tarafından yapılan bu işlem hukuka aykırıdır. Vakfımız hakkında bu işlemi yapma yetkisi ilçe belediyesine aittir. İBB idare etkisi olmayan bir işlem tesis etmek ve yapılan işlemlere tekerrür eden işlemlerdir. İdarenin yaptığı işlemler siyasi bir kazanım elde etme çabasından ibarettir. Nitekim Sancaktepe Belediyesi tarafından 16.11.2022 tarihinde yapı tatil tutanağı tutulmuş ve mühürleme işlemini yapmıştır. İdarenin mühürlenmiş bir yeri yetkisi olmadan tekrar mühürleme işlemi hukuka aykırıdır."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.