Hükümet Ofisi'nin önüne gübre döktüler

Hükümet Ofisi'nin önüne gübre döktüler
Çekya'nın başkenti Prag'da hükümetin tarım politikalarına tepki gösteren çiftçiler, sokakları traktörlerle kapatarak Hükümet Ofisi'nin önüne hayvan gübresi döktü.

Avrupa'daki çiftçilerin tarım politikalarına yönelik tepkileri devam ediyor. Çekya'nın çeşitli bölgelerinden yola çıkan yüzlerce çiftçi, traktörleriyle bir konvoy oluşturarak başkent Prag'a ulaştı. Yolları traktörleriyle kapatarak trafiği durduran çiftçiler, Hükümet Ofisi önünde bir araya geldi. Çiftçiler, Hükümet Ofisi'nin önüne hayvan gübresi dökerek tarım politikalarını protesto etti. Çek Tarım Odası'ndan Jan Dolezal, protesto öncesinde yaptığı açıklamada, "Durum kötü ve sürekli olarak kötüleşiyor. Koalisyon hükümetinin siyasi iradesi eksik kaldığında, kamuoyu önünde yardım istememiz gerekiyor" dedi.

Tarım Bakanı Marek Vyborny, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Herkesin protesto hakkına saygı duyuyorum ve çiftçilerle adil bir görüşmeye hazırım. Prag'daki trafiği engellemeyeceğine söz veren organizatörlerden dürüst bir yaklaşım bekliyorum. Tramvay raylarına atılan gübreyi bu yaklaşımın bir parçası olarak görmüyorum" ifadelerini kullandı.

Çek Tarım Odası, tarım arazileri için emlak vergisinin düşürülmesi, çiftçilikte istihdamı desteklemek için 2022 seviyelerine ve programlarına uygun sübvansiyon sağlanması, AB'nin iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik Yeşil Anlaşma planının getirdiği kısıtlamaların kaldırılması ve başta Ukrayna'dan olmak üzere ithal edilen ürünlerle ortaya çıkan haksız rekabete son verilmesi çağrısında bulunuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.