Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Çelen

Durmuş Çelen

EKOPOLİTİK

Hubris Egoların prangalı mahkumu gibi olmak...

Halbuki konu başka ve muhatabı başkaydı.

Cephe genişledi; lüzumsuz işler ortaya döküldü, şimdi araya servisler de yapılır. Allah aşkına ne gerek vardı bunlara, ne gerek vardı devlet sistemini, ülkenin onurunu düşürmeye değer miydi.

Sayın Mehmet Ağar, Bodrum Marinası'nın başında olmamalıydı geçmişin aklına yirmi yıl sonra her şeyi danışırsanız geçmişin aklı, geçmişi canlandırır ve bugün olan geçmişin canlandırılmasıdır anlaşılan bugün itibari ile sayın Ağar'ın bir şekilde görevi bitmiş.

Sayın Ağar'a diplomatik dille söylenseydi o mülkiyeli zaten anlar ve giderdi.

Neden getirildi ondan kim ve kimler faydalandı iktidardan sonra belki sorular bunlar olurdu tarihe zamanaşımı da olsa dip not olarak düşerdi.

Not: Geçmişin aklı geçmişin senaryosunu kurgular hükümetin hangi akla ihtiyacı varsa o akla katalizör olarak ihtiyaç duymuş.

***

Gelelim Sayın Soylu'ya aslında pek dişli konuları yok besbelli anlaşılan o ki kızmış Karadeniz'in doğası bu her şey anın da ve o an olanlar olur sonra düzelir.

Sayın Soylu asla "Devletin Başından" gizli işler çevirmez, yanlışı varsa talimatlı yanlışlardır.

Sayın Soylu özür dileyerek söylüyorum o kadarlık hatırım vardır zannedersem siz devletimizin en güzide bakanlığı olan İçişleri Bakanlığı'nda bulunuyorsunuz çok önemli mevkide devleti ve tarihi temsil ediyorsunuz boşluğa düşmeyeceksiniz lütfen dikkat ediniz anlaşılan o alanlarda şu aralar dost yok. Daha dikkatli olmalısınız. Ayrıca dostların anlık lafını ertesi gün TV de söylemeyin. Tecrübenin saati yok, bu da zamanı gelmiş tecrübe olmuş af ola.

Bir de araştırmanın sonucudur sayın Cumhurbaşkanı'mızı olduğundan fazla övdüğünüz söyleniyor. Tepki var bu konuda. O zaman iktidarın tüm yanlışlarını savunmak size kalıyor; algı bu, elçiye zeval olmaz.

Sayın Cumhurbaşkanı'nın en yakın dostu sırdaşı sayın Binali Yıldırım'dır. Binali bey asla böyle işlere bulaşmaz, biliyoruz. Oğluna vurmasının sebebi başka bir mesaj, zaten diyor ki; sıkıştırdılar o girmek istemedi, girmez giremez mümkün değil.

Türkiye gibi bir ülkede milletin işi gücü yok dizi izler gibi Peker videolarını izliyor.

Hakikaten milletin işi de pek var sayılmaz. Pandemi tatili, saat dokuz kısıtlaması falan ekonomik kriz cabası millet bunaldı.

Amerika kısacası; Peker'i ülkesine iş adamı kimliği ile almaz, velev ki aldı, kesinlikle CIA fenomen yapar.

7. Video'da Sedat Peker de aklınıza paraya çevrilebilecek her şey, ülkelerin talepleri dahil detaya gerek yok. Bunları da açıklarım diyor.

Bu videoları dizi yapmaya kalksan Kurtlar Vadisi'nin yayınlanan bölümlerinin tamamının üç katı gişe rekoru sağlar.

Hubris Egoların  prangalı mahkumu gibi !

Yazıktır günahtır.

Arkadaşlarım ve beni bilenler bilir  TV izlemediğimi. Pek nadir, ortam gereği ve mecbur kalırsam izlerim. Tabi kısacası yorumlara bakmama gerek yok. Oldukca kitap okur, sosyal medyayı takip ederim uğraş alanlarım var şükür bize yetiyor. Kısacası bu hikayelerin kitabını, senaryosunu vallahi yazarız. O kadar mürekkebi kullanma kabiliyetimiz var çok şükür.

Ancak bizim kariyerimize aykırı şeyler bunlar. Yazarken sıkılıyorum inanın arkadaşlarımı kıramadım bilgilendirmek istedim.

Hani saatin akrep ve yelkovanı 9 ve 10'da duruyor ya bir sürü yorumlar oluyor. tabii çok kıymetli yorumcular var ve yorumlar mantıklı bizimkisi "Quantum Analiticks" zor bir mesele birikim ister.

Video 9 ... Video 10...

Finali  On Emir!

Şu an yazıyorum basit konular bunlar girmek istemiyorum, ama çok telefon geliyor en azından yazayım düşünce sistematiği otursun arkadaşlarımın.

SON SÖZ

Şüphesiz Allah, adaleti, iyilik yapmayı, yakınlara yardım etmeyi emreder; hayâsızlığı, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor. Nahl 90.

Devlet ebed-müddettir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları