Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Şahin ŞİMŞEK

Şahin ŞİMŞEK

MERCEK

Hoşgeldin on bir ayın sultanı

Onbir ayın sultanı olan mübarek Ramazan ayı başladı. Bütün İslam alemine mübarek olsun. Şimdiden bizi buruk bir heyecan kapladı. Sebebine gelince malum bütün dünyayı eve hapseden lanet olası corona virüs belasından dolayı camilerde  teravihlerin kılınamaması topluca iftar yemeklerinin yasaklanması ve bir çok etkinliğin yapılamıyacağı için herkes gibi bende üzgünüm. Ama her şeye rağmen gene de bizi bu mübarek Ramazan ayına ulaştıran Rabbimize hamdolsun, şükürler olsun. Bu  akşam iftarlar açıldıktan sonra camilere teravih namazı için gidemiyeceğiz, türbeleri ziyaret edemeyeceğiz, bir çok etkinliklere katılamayacağız, hatta en yakınımızın bile iftar davetlerine bile gidememek galiba tarihte ilk defa yaşanıyor. Bu olay tamamen Rabbimizin insanoğluna ciddi bir ikazıdır. Çünkü insanlar artık çığırından çıkmıştı. Savaşlar, katliamlar, zulümler, zorbalıklar, günahlar, isyanlar en acısı Allah'ı inkar edenlere bile tepkimizi  koyamayacak hale gelmemiz tüm bu isyanlar Gayretullah'a dokundu. Yoktan var eden yüceler yücesi Cenab-ı Allah insanoğluna gözle görünmeyecek kadar küçücük bir mikropla bütün insanlara ikaz mahiyetinde bir ders verdi.

Ramazan ayı mağfiret ayı bereket ayı huzur ayı, bir yıl boyunda bilerek bilmeyerek işlediğimiz günahlarımızdan tövbe etmek için Yüce Rabbimizin bize bahşettiği mübarek bir ay olması hasebiyle bir fırsat doğuyor. Biz aciz kullar Rabbimizin affına mazhar olmak için bu mübarek ayda kendimize çeki düzen vermemiz lazım. Cenab-ı Hak bu ayda cehennem kapılarını kapatıyor, şeytanları bağlıyor. Cennet kapılarını sonuna kadar açık bırakıyor ve biz kullarına tercih hakkını veriyor. Biz eğer cenneti ve yüce Rabbimizin rızasını kazanmak istiyorsak o zaman bu akşamdan  itibaren geçmiş yıllarda yapmış olduğumuz yanlışlıklarımızın  günahlarımızın mahkemesini  yapmak zorundayız.  Çünkü mahşer  gününde  ilahi adalet tecelli edecek. Zerre kadar işlediğimiz hem iyiliklerimizden, günahlarımızdan hem de yapmış olduğumuz  kötülüklerden hesaba çekileceğiz. Miskal-i zerre kadar hakkın kaybolmadığı o günde, yapmış olduğumuz iyilikler ve ibadetlerimizin sevabını da göreceğiz. Zerre kadar ne yaptığımız kötülüklerimiz ne de zerre kadar yapmış olduğumuz iyiliklerimiz kaybolmayacak olan o adil günde pişman olmadan evvel bugünden hazırlık yapmamız lazım.

Ramazan ayı mağfiret ayıdır, bereket ayıdır, küskünlerin barışması ayıdır, huzur ayıdır, barış ayıdır, milletimize ve ülkemize faydalanma ayıdır. Bu ayda çok çok tövbe etmeliyiz. Bir yıl boyunca yaptıklarımızın hesabını müzakere yapmalıyız. Fakir fukaraya yardım eli uzatmalıyız. Oruç tutabilenlerin tuttukları orucun sevabından mahrum olmaması için çok gayret sarf etmeleri gerekir. Yetimlere düşkünlere dullara zor durumda olanlara yardım elimizi uzatmalıyız. Kalp kırmamalıyız. İçkiden zinadan kumardan yalandan fesattan kin ve hasetten uzak durmalıyız. Bol bol ibadet etmeliyiz. Tövbe istiğfar etmeliyiz, malımızın zekatını vermeliyiz. Elimizden geldiği kadar iyilik üstüne iyilik yapmalıyız. Zaten ramazan ayında şeytanlar bağlı, cehennem kapıları kapalı bize düşen hakkıyla kulluk yapmamız .

Değerli okurlarım, hepinizin bildiği gibi ramazan ayının sonlarına doğru bir Kadir Gecesi var ki bin aydan daha hayırlı  gecedir. Bu gece yapılan bütün ibadetler ve dualar arş-ı ala'dan asla ve kata geri dönmez. Bütün ömrümüz boyunca  gece gündüz ibadet yapsak hayır hesanat yapsak tövbe istiğfar etsek bi yana; Kadir Gecesi huzura durup yarabbi 'Sen affedicisin affı seversin, bizleri affet'  diye dua etmemiz bir yanadır. Kadir Gecesini normal kandil geceleri gibi görmemek lazım. O geceyi özel olarak yad etmemiz lazım. Rabbim şimdiden bizleri Kadir Gecesine kavuştursun. Tüm İslam alemini ve bütün insanları corona virüs belasından kurtarsın. Ramazan bayramına huzurlu bir şekilde girmeyi nasip eylesin. Ülkemizi ve milletimizi her türlü şerlerden ve kötülüklerden korusun. Şimdiden mübarek ramazan ayınız mübarek olsun. Yüce Rabbimiz dünyayı esir alan corona virüs belasından bütün insanlığı kurtarsın  inşallah..

Kalın sağlıcakla...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları