Hollanda' da Macron protestosu 

Hollanda' da Macron protestosu 
Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Hollanda ziyaretini gerçekleştirirken protestoların hedefi oldu. “Şiddetin ve ikiyüzlülüğün başkanı" yazılı pankart açan göstericiler,  “Fransa demokrasisi nerede?” diye slogan attı. 

BBC News Türkçeden Yusuf Özkan''ın haberine göre, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve eşi Brigitte, Hollanda Kralı Willem - Alexander’ın resmi daveti üzerine iki günlüğüne Hollanda’ya gitti.

Amsterdam’daki Dam Meydanı’nda resmi törenle karşılanan Macron, 2000 yılında, Jacques Chirac’ın Amsterdam ve Lahey''e yaptığı ziyaretten bu yana, 23 yıl sonra Hollanda’yı ziyaret eden ilk Fransız lider oldu.

Fransa Cumhurbaşkanı, daha sonra Lahey''deki Amare Tiyatrosu’nda, “Avrupa’nın geleceği” konulu bir konferans verdi. Konferans sırasında “şiddetin ve ikiyüzlülüğün başkanı" yazılı bir pankart açıldı. 

Fransa'' emeklilik yaşının 62''den 64''e çıkarılmasının ardından Macron ülke genelinde çok sayıda protesto ile karşı karşıya kaldı. 

Yaklaşık 50 kadar göstericinin protestosuna maruz kalan Macron, Fransa''daki emeklilik yaşı için kendisine kızmalarının anlamsız olduğunu ve Hollanda''da emeklilik yaşının 67 olduğunu anımsatarak konuşmasını sürdürdü. 

Emanuel Macron göstericilerin uzaklaştırılmasıyla konuşmasına devam etti. 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.